NASCAR

NASCAR: Tweede Xfinity zege voor Erik Jones in Dover

Afgelopen zaterdag wist JGR-coureur Erik Jones voor de tweede maal een Xfinity-wedstrijd op zijn naam te schrijven. Eerder won hij in Bristol en met de bijkomende Dash for Cash bonussen was Jones een tevreden man.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Daniel Suarez Race
Gevecht om positie in de Xfinity-wedstrijd.


Tweede Xfinity zege voor Erik Jones in Dover
Van de drie Xfinity-wedstrijden waarin het Dash for Cash formaat wordt toegepast heeft Jones er twee op zijn naam geschreven. Het wedstrijdformaat van de Dash for Cash wedstrijden bestaat uit twee heats en een hoofdwedstrijd.

Omdat Jones in de short runs over voldoende snelheid beschikte besloot men bij JGR Racing na een laatste neutralisatie niet om banden te wisselen. Jones versloeg Darrell Wallace met een voorsprong van 1.424 secs.

Na een afwezigheid van zeven maanden eindigde Alex Bowman bij zijn terugkeer als derde. Bowman reed maar liefst 33 ronden aan de leiding.

Erik Jones: "Eigenlijk wist ik niet hoeveel er naar binnen gingen. Daar was ik onder de laatste neutralisatie niet helemaal zeker van. Gelukkig bleven er nog genoeg mensen buiten zodat ik hier toch van de overwinning kon profiteren. De tracks die in het Dash for Cash programma zijn opgenomen, daar heb ik historisch gezien altijd goede runs op. Het heatformaat geeft je wel kansen om je afstellingen aan te passen. Ik denk dat het juist onze sterkte was om die aanpassingen te behouden. Want dit is wel één van de beste teams."Bowman, die door financiële perikelen zeven maanden aan de kant zat, maakte een mooie comeback en rijdt nu pas weer in juni voor het team van JR Motorsports.

Bowman: "Onder het huidige NASCAR reglement kun je niet zo maar een auto naar het circuit nemen, testen en gaan racen. Ik geloof dat ik afgelopen vrijdag nog nooit zo nerveus in een raceauto gezeten heb. Dit is één van de zwaarste banen. En dan vraag je je af of je dit nog steeds kunt doen. Zeker omdat zeven maanden lang al geen feedback meer gegeven heb. In de trainingen deed ik het gewoon niet goed genoeg."

Met een derde plek was Darrell Wallace de hoogst geklasseerde "AfrIcan American" coureur in de Xfinity-series ooit. Na een crash op de vrijdag moest hij op de reserveauto terugvallen.

Wallace: "Ik geef het nooit op. Ik heb dit wel aan mijn team te danken. Maar het was een beetje pech om hier met de reserveauto te starten. En we hebben hard genoeg gewerkt om uit deze baby snelheid te toveren."

NXS Erik Jones 1
Twee Dash for Cash overwinningen voor JGR-coureur Erik Jones.

Uitslag
1. Erik Jones Toyota 120 ronden
2. Darrell Wallace Ford 120 ronden
3. Alex Bowman Chevrolet 120 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 120 ronden
5. Ty Dillon Chevrolet 120 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 120 ronden
7. Joey Logano Ford 120 ronden
8. Matt Tifft Toyota 120 ronden
9. Daniel Suarez Toyota 120 ronden
10. Brennan Poole Chevrolet 120 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet