Sportscars

Sportscars: Overwinning voor Thiriet by TDS Racing op Imola

GT7D0504

Thiriet by TDS Racing heeft de tweede race van de European Le Mans Series gewonnen. Op het Italiaanse circuit bleven Mathias Beche, Pierre Thiriet en Ryo Hirakawa met de Oreca 05 Nissan de concurrentie voor. De wedstrijd eindigde door de slechte weersomstandigheden achter de safety car. Giedo van der Garde werd met G-Drive Racing als tweede afgevlagd.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: Adrenal Media

Thiriet by TDS Racing, het van pole vertrokken DragonSpeed en Panis Barthez Competition vochten in de openingsfase van de wedstrijd om de leiding en alle drie de teams lagen in de eerste helft van de race een keer aan de leiding. Thiriet by TDS Racing pakte kort voor het einde van het tweede uur de kop en stond deze ook in de verslechterende condities niet meer af.

Met nog een uur te gaan begon, conform de voorspellingen, te regenen en al snel gleden verschillende Ligier JS P3s het grind in, met uiteindelijk een Full Course Yellow (FCY) tot gevolg nadat John Falb met de Graff Ligier van de baan was gegaan. Nadat coureur en auto naar een veilige plek waren gebracht besloot de wedstrijdleiding de FCY door te laten lopen omwille van de veiligheid.

GT7D0509

Op minder dan een half uur van het einde begon het steeds harder te regenen en werd de safety car de baan opgestuurd. Die kwam aan het einde van de laatste ronde naar binnen, maar de teams hadden toen al te horen gekregen dat er niet meer ingehaald mocht worden, waardoor Thiriet by TDS Racing als winnaar werd afgevlagd, voor G-Drive Racing en DragonSpeed, ondanks contact tussen de Amerikaanse Oreca en de Ferrari 458 Italia van Rui Aguas.

In LMP3 ging de overwinning naar United Autosports. De van pole vertrokken Ligier JS P3 lag langere tijd aan de leiding, maar viel terug nadat het team een drive through kreeg voor te snel rijden in de pits. Uiteindelijk kwam de tweede auto van het team met Alex Brundle, Mike Guasch en Christian England als eerste over de streep, voor Eurointernational en Panis Barthez Competition.

GT7D0191

Proton Competition leidde de race van start tot finish in de GTE klasse. Robert Renauer reed het eerste deel van de race en teamgenoten Wolf Henzler en Mike Hedlund maakten het karwei af. De Porsche finishte de race voor alle LMP3s. De Ferrari van JMW Motorsport eindigde als tweede, voor die van AT Racing.

Uitslag ELMS 4 Uur van Imola
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet