Formule 2

GP2 Series: Alex Lynn domineert Sprintrace in Barcelona

Lynn parc fermé

Alex Lynn domineerde de sprintrace in Barcelona. De Brit passeerde snel Jordan King en poleman Rafaelle Marciello, reed daarna weg bij de concurrentie en zijn overwinning kwam niet meer in gevaar. Pierre Gasly en Jordan King kwamen als tweede en derde over de finish.

Tekst: PR/Gerrie Hoekstra
Foto's: GP2 Series

De overwinning kwam al mede tot stand na de start. Poleman Rafaelle Marciello was het beste weg, maar hield Jordan King enigszins af. Lynn profiteerde daar optimaal van en verschalkte de Brit aan de buitenkant van de lange bocht 2. De Williams testrijder had daarna nog twee ronden nodig om Marciello in te halen en bouwde daarna zijn voorsprong verder uit.

Marciello leek ongelukkig met zijn wagen, verloor plaatsen aan King en Gasly, die weer een prima indruk achter liet en zich prettig voelde op de baan. De Red Bull protegé startte op de zesde startplaats en schoof steeds meer plaatsen op om uiteindelijk in de zesde ronde King in te halen en de tweede plaats te veroveren.

Verder naar achteren schoven Sergey Sirotkin en Luca Ghiotto ook naar voren. Iedereen zat te wachten op de strijd voor de koppositie tussen Lynn en Gasly, maar een flinke crash tussen Antonio Giovinazzi en Sean Gelael gooide roet in het eten. Gelael gaf Giovinazzi geen ruimte bij een inhaalactie aan de binnenzijde voor een bocht. Beide rijders raakten elkaar en de Italiaan ging al stuiterend na een luchtsprong hard de vangrail in. Onderweg raakte zijn wagen nog de onschuldige Arthur Pic op weg naar de vangrail. Met nog een paar ronden te racen kwam de safetycar de baan op. Uiteindelijk werd de wedstrijd in de allerlaatste bocht weer hervat, maar inhalen mocht niet meer.

Lynn reed naar zijn eerste overwinning dit seizoen voor Gasly, die tweemaal dit weekend een podiumplaats voor zich opeiste. Jordan King was ook blij met zijn eerste podium dit jaar en eindigde voor Artem Markelov, die een geweldige race reed en een flink aantal wagens moest inhalen om vierde te worden. Teamgenoot Marciello werd ondanks zijn problemen toch nog vijfde voor Oliver Rowland, die zijn MP Motorsport bolide op een keurige zesde plaats neer zette ten kostte van Latifi. Daniel de Jong reed uiteindelijk naar een 17de plaats.

Gasly verlaat het Circuit de Catalunya met 33 punten, voor Norman Nato met 27, Lynn 23 en Latifi en Markelov daarachter met beiden 20 punten.

Uitslag sprintrace Barcelona:
1. A. Lynn (DAMS) 26 ronden in 43:50.241
2. P. Gasly (PREMA Racing) +0.377
3. J. King (Racing Engineering) +1.120
4. A. Markelov (RUSSIAN TIME) +2.168
5. R. Marciello (RUSSIAN TIME) +3.382
6. O. Rowland (MP Motorsport) +3.990
7. N. Latifi (DAMS) +4.584
8. N. Matsushita (ART Grand Prix) +5.647
9. S. Canamasas (Carlin) +8.115
10. G. Malja (Rapax) +8.419
11. S. Sirotkin (ART Grand Prix) +8.698
12. L. Ghiotto (Trident) +8.828
13. S. Gelael (Pertamina Campos Racing) +9.178
14. M. Evans (Pertamina Campos Racing) +9.650
15. M. Kirchhöfer (Carlin) +10.152
16. N. Nato (Racing Engineering) +10.430
17. D. De Jong (MP Motorsport) +10.726
18. N. Jeffri (Arden International ) +11.672
19. J. Eriksson (Arden International ) op 1 ronde
A. Pic (Rapax) DNF
A. Giovinazzi (PREMA Racing) DNF
P. Armand (Trident) DNF

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet