VLN

VLN: BMW vuurt waarschuwingsschot af voor 24U Nürburgring. Drievoudige M6 zege op de Nordschleife(update)

Aan de vooravond van 24U Nürburgring heeft BMW met de M6 een waarschuwingsschot afgevuurd. Het merk vierde met de M6 een drievoudige triomf. Het team van Schubert behaalde met de combinaties Marco Wittmann, Jörg Müller, Jesse Krohn en Lucas Luhr, Martin Tomczyk, John Edwards een fraaie dubbelzege. De Walkenhorst M6 GT3 van de combinatie Christian Krognes, Victor Bouveng en Tom Blomqvist eindigde als derde.

Tekst Willem J. Staat
Foto Schubert Motorsport/VLN/BMW Motorsport

VLN-2016-Lauf-3-Schubert-Motorsport-BMW-M6-GT3-Nr-31


BMW vuurt waarschuwingsschot af voor 24U Nürburgring. Drievoudige M6 zege op de Nordschleife
Direct in de openingsronde sloeg BMW genadeloos toe. Met ruim tien seconden voorsprong kwam de Schubert BMW's als eerste uit de groene hel terug. Ook liet Jörg Müller met 8.04.553 de snelste wedstrijdronde noteren. Daarachter volgde de Walkenhorst M6 GT3, die enigszins de aansluiting verloor. De Phoenix Audi R8 LMS van de combinatie Mies/Mamerow/Winkelhock eindigde als vierde voor de Manthey Porsche van Michael Christensen/Fred Makowicki.

Renger van der Zande eindigde samen met Stefan Mücke en Christian Hohenadel in de Mercedes AMG GT3 als zevende. In de allerlaatste ronde moest de Mercedes SLS AMG GT3 van de combinatie Szymkowiak nog een Top 10 klassering aan de Bentley Continental GT3 van Brück/Menzel/Hamprecht en Holzer prijsgeven. In de SPX klasse voerde de Alzen Ford GT40 gedurende lange tijd het klassement aan, maar uiteindelijk ging de zege naar de Lexus RC F GT3 van Dominik en Mario Farnbacher. De Frey Lexus trok zich kort voor de wedstrijd terug. Van de drie ingeschreven Manthey Porsches haalden er twee in de Top 10 de eindstreep. De derde bleef onderweg met een technisch defect steken. In de VT2 klasse is er een tweede plek voor Marco van Ramshort en Peter Bonk met hun BMW 125i.

VLN-1463252342
Een compleet BMW podium.

Historische BMW M6 zege op de Nordschleife
Amper een week voor 24U Nürburgring is de allereerste M6 GT3 zege een feit. Met een gemiddelde snelheid van 170.269 km/u bezorgden Jesse Krohn/Jörg Müller/Marco Wittmann de BMW M6 GT3 de allereerste overwinning. Jörg Müller: "Een perfecte wedstrijd en dit was bij de voorgaande VLN-wedstrijden zeker niet het geval want toen konden wij het potentieel van de M6 GT3 nog niet optimaal benutten. Ter vergelijking met zijn voorganger, de Z4 GT3 hebben wij een bredere wielbasis en dit is zeker positief voor het rijgedrag." Lucas Luhr: "Het zag er allemaal zo gemakkelijk uit, maar wij hebben werkelijk alles gegeven. Vanaf het begin hebben wij vol gepusht omdat wij wilden weten waar we nu werkelijk staan."

Voor DTM-coureur Tom Blomqvist betekende het zijn tweede wedstrijd met de M6 GT3. Om zijn Nordschleife Permit A te behalen reed Blomqvist eerder met een BMW 235i Racing Cup. "Daar heb ik veel van geleerd. Ik ben er trots op om nu al zo vroeg de weg naar het podium gevonden te hebben. Een prachtig resultaat. Het Walkenhorst Team is erg professioneel. Zeker omdat ik mij daarzelf continue kan verbeteren.


 TR 0718
Start van een historische wedstrijd.

Teameigenaar Torsten Schubert: "Een beloning voor het harde werken in de laatste paar dagen. Het was goed om te testen met welke snelheid we kunnen racen. Wij hebben ons goed voor de 24U voorbereid en alles verliep naar wens. Het is een grote eer voor ons om het allereerste te team te zijn dat met een BMW M6 GT3 wint"

Jesse Krohn: "Ik realiseerde mij nog niet eens dat dit de allereerste overwinning voor de M6 GT3 was. In de kwalificatie had ik een goede ronde die voor de pole voldoende was. De performance hebben wij naar de race vertaald en de overwinning veilig gesteld. Een week voor de 24U hebben wij alle doelstellingen op de beste mogelijke manier behaald."

Martin Tomczyk: "Voor een coureur is het altijd een prettig gevoel om op het podium te staan. Ter voorbereiding van de 24U had dit nog niet eens prioriteit. Voor het seizoenshoogtepunt over twee weken wilden wij ons op de best mogelijke manier voorbereiden. Wij wilden precies weten wat de auto exact doet. En wij hebben nu laten zien wat er met de M6 GT3 allemaal mogelijk is. Nu willen wij onze performance aan de concurrentie meten."


 AT 1156
De eerste van vele M6 GT3 overwinningen?

Uitslag
1. Müller / Wittmann / Krohn – BMW M6 GT3 28 ronden
2. Luhr / Tomczyk / Edwards – BMW M6 GT3
3. Krognes / Bouveng / Blomqvist – BMW M6 GT3
4. Winkelhock / Mies / Mamerow – Audi R8 LMS
5. Christensen / Makowiecki – Porsche 911 GT3
6. Rast / Mayr-Melnhof – Audi R8 LMS
7. Mücke / Van der Zande / Hohenadel – Mercedes AMG GT3
8. Basseng / De Phillippi / Rockenfeller / Scheider – Audi R8 LMS
9. Bamber / Tandy – Porsche 911 GT3 R
10. Brück / Menzel / Hamprecht / Holzer – Bentley Continental GT3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet