TCR Series

TCR International: Pellinen en Vernay winnen op Spa. Titelstrijd erg close

Spa Race 1 start

Het eerste bezoek van de TCR International naar Spa-Francorchamps resulteerde in spannende races wat uiteindelijk de strijd om de topplaatsen in het kampioenschap zeer dicht bij elkaar bracht. Nadat op vrijdag Aku Pellinen, aan het stuur van de WestCoast Racing Honda Civic, zijn eerste overwinning pakte, reed een dag later Jean-Karl Vernay naar zijn eerste overwinning. Het was meteen ook de eerste winst voor zijn Leopard Racing team en het eerste succes voor een Volkswagen Golf Gti in dit seizoen. Deze resultaten betekenden dat nu vijf verschillende rijders met drie verschillende merken de eerste zes races op hun naam wisten te schrijven. De strijd om de titel is erg close. Nadat Gianni Morbidelli na de eerste race de koploper was, nam Pepe Oriola de leidende positie over na de tweede race. De Spanjaard heeft nu twee punten voorsprong op James Nash, terwijl Morbidelli naar de derde plaats zakte met twee punten verschil op de Engelsman. Het kampioenschap wordt op 22 mei voortgezet op het circuit van Imola.

Tekst: Gerrie Hoekstra en PR
Foto's en films: PR

Spa Race 1 Oriola  Borkovic


Race 1: Aku Pellinen scoort zijn eerste overwinning
Aku Pellinen heeft zich gevoegd bij de club van de TCR-racewinnaars, na een probleemloze winst op de zonnige vrijdagmiddag op Spa-Francorchamps. De jonge Fin van WestCoast Racing had een fantastische start. Vanaf de tweede rij reed de Honda Civic TCR-coureur meteen naar de kop om die gedurende de wedstrijd niet meer af te staan. Pepe Oriola en Dušan Borković reden naar de andere podiumplaatsen, nadat de Spanjaard de Servische rijder in de eerste ronde wist te passeren. Mat'o Homola, Gianni Morbidelli, Kevin Gleason en Davit Kajaia pakten de posities tot en met de zevende plaats. Jean-Karl Vernay en James Nash kwamen met elkaar in contact en dat kostte hun verschillende posities. De Brit kwam als achtste over de streep en mede door een drive-through straf kwam de Fransman niet verder dan de 14de positie.De laatste punten waren voor Sergey Afanasyev en Antti Buri die beiden hun wagen lieten afslaan bij de start. Een slechte dag voor regerend kampioen Stefano Comini, die zijn wagen aan de kant moest zetten met een gebroken aandrijfas. De jonge Attila Tassi had een angstig moment in de laatste ronde toen hij crashte vanwege een lekke band, gelukkig was hij zelf in orde. Loris Hezemans eindigde met zijn door Ferry Monster Autosport ingeschreven SEAT León TCR op een 15de plek, mede door een drive-through straf vanwege het afsnijden van bochten op het circuit.

Spa Race 1 podium

UITSLAG RACE 1

2016 Spa Race 2 start


Race 2: Een triomfantelijke dag voor Vernay en Leopard Racing
Alleen maar blije gezichten bij Leonard Racing na hun eerste overwinning. Vlak bij hun thuisbasis in Luxemburg scoorde het team een volledig 1-2-3 podium met hun drie rijders Jean-Karl Vernay, Stefano Comini en gastcoureur uit de ADAC TCR Germany Antti Buri. Vernay bleek een snelle leerling in dit toerwagengeweld en reed naar een welverdiende overwinning na een spannende strijd met zijn teamgenoot en regerend TCR kampioen Comini.

2016 Spa Race 2 Vernay  CominiMat'o Homola en Aku Pellinen reden naar een vierde en vijfde plaats terwijl James Nash, Pepe Oriola, Kevin Gleason en Sergey Afanasyev daarachter flink aan het knokken waren voor de zesde plaats. Thuisrijder Pierre-Yves Corthals greep het laatste puntje. Loris Hezemans reed na een flinke strijd met Attila Tassi, Jimmy Clairet en Grégory Guilvert naar een elfde plaats.

2016 Spa Race 2 Leopard Racing

UITSLAG RACE 2

KLASSEMENT


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet