Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Derdaele en Van Hover behalen de winst in België

big-grid-for-2016-season

Zuivere publiciteit voor de autosport, dat waren de eerste races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 op het circuit van Spa-Francorchamps dit weekend. Dylan Derdaele (Belgium Racing) won tweemaal, net als Jurgen Van Hover in de categorie B. De wedstrijden verliepen spannend, de verschillen waren klein en de rijders genoten van de volle tribunes en de schitterende sfeer tijdens de Belgische manche vabn het WK Uithouding dit weekend op de omloop in de Belgische Ardennen. Hoe dan ook, deze mooie start smaakt naar meer.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

strong-start-for-DylanDerdaele


Race 1: Derdaele en Van Hover openen sterk
Dylan Derdaele miste dan wel de vrije trainingen door een late vlucht uit Japan, maar de Limburger liet het niet aan zijn hart komen. In zijn Belgium Racing Porsche 991 GT3 Cup pakte hij in beide races de zege. "Jaap Van Lagen en Kevin Abbring – zij verdeelden de poleposities ook onderling in de GP Elite Porsche 991 GT3 Cup - waren aanwezig als gastrijders en scoorden geen punten, dat wisten we. Ze mochten dus voor me eindigen. Het belang was dus vooral om voor de rechtstreeks concurrenten te eindigen. In de eerste race zat ik als Benelux-rijder wat alleen, maar uit de tweede race onthoud ik de schitterende gevechten, met dan vooral Koen Wauters. Jammer dat Koen door een race-incident werd uitgeschakeld, want ik had tot op de meet willen doorvechten. Nu goed, volgende maal dan maar..."

In de eerste race verdeelden de B-rijders knap de ereplaatsen achter Dylan Derdaele. Jurgen Van Hover (Speedlover) werd tweede, voor twee nieuwkomers, de Duitser Jörn Schmidt-Staade (JSS) en de jonge beloftevolle Belg, Didier Van Dalen (Fach Auto Tech). De snelste Nederlander was ook al een rookie... Roger Grouwels. Hij werd in de RaceArt Porsche 991 Cup vierde in de B-klasse. "Toch wel even aanpassen, dat sprinten", vertelde de Limburgse Nederlander in de paddock na de aankomst. "Maar het gaat steeds beter." Bij de pechvogels in de eerste manche van het seizoen, vonden we Yannick Hoogaars en Koen Wauters, beide betrokken bij een startongeval.

Race 2: we nemen dezelfde en herbeginnen
Race 2 was zo mogelijk nog meer een schoolvoorbeeld van hoe autosport hoort te zijn. Koen Wauters nam een sterke start en leek op enkele minuten van het einde op weg naar de zege. Jammer genoeg raakte een Franse deelnemer hem en was de race meteen afgelopen. "Ik ga niet lopen klagen, mijn weekend was niet makkelijk, maar we hebben een enorme progressie gemaakt. Revanche over enkele weken in Spa", vertelde de DVB RACING-rijder. Dylan Derdaele ontsnapte in hetzelfde incident aan de opgave... en won de race. Hij haalde het voor zijn teamgenoot bij Belgium Racing, Yannick Hoogaars, die een, sterke tweede race reed. Achter de beide rood-wit-zwarte Porsche 991 GT3 Cup van Belgium Racing volgde Jurgen Van Hover, meteen opnieuw winnaar in de B-klasse. Menno Van de Grijspaarde (Elite GP) verbaasde vriend en vijand en ook zichzelf met een mooie tweede plek: "Geweldig, echt, ik loop te glunderen", vertelde de Nederlander aan het podium. "Dit had ik echt niet durven hopen!"

Verder volgden Didier Van Dalen als derde, Stefan Rehkopf (JSS) en Pierre Piron (Mediacom) die de top 5 volmaakten.

Belangrijk was zonder meer ook dat de echte nieuwkomers in de autosport, zoals John De Wilde (Speedlover) en Hans Fabri (RaceArt) zich duidelijk goed voelden: "We maken progressie, ronde na ronde en onze ambitie is om zo snel mogelijk bij dat peloton van de B-klasse aansluiting te vinden. Deze Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is een hele mooie manier om veel te leren."

Zoals geweten doen de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Porsche Carrera Cup France het dit seizoen in vier van de zes meetings samen. Spa was de eerste afspraak van het gezamenlijke parcours en dat leverde alleen maar lachende gezichten op.

Severine Ulenaers (Series Manager Porsche GT3 Cup Challenge Benelux) sloot het weekend duidelijk op een positieve manier af:

"We zijn het seizoen gestart met een volle startgrid van 28 wagens, waaronder een meerderheid deelnemers aan de Benelux-competitie. Ik denk dat we daar allemaal heel fier op mogen zijn en vooral, het moet een motivatie zijn om op een positieve manier verder te werken en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux nog te laten groeien. Het waren inderdaad mooie races, de teams en rijders maakten er een schitterende show van en met de volle tribunes en onze zeer goed bezochte hospitality deden de rest. Alvast bedankt aan het hele team voor deze mooie start!"

autograph-session

Op 10, 11 en 12 juni zien we de deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux terug voor de tweede meeting van het seizoen, weer op Spa-Francorchamps.

gentleman-podium-saturday

STAND IN KAMPIOENSCHAP

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet