Formula 4

Formule 4: VAR-coureur Joey Mawson zegeviert op de Sachsenring. Twee zeges voor Ortmann

In het Duitse Formule 4 kampioenschap deed de Australiër Joey Mawson afgelopen weekend op de Sachsenring goede zaken. Met een overwinning en twee Top 3 klasseringen behoudt hij de leiding in het kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

2016 Mawson Race
Mooi weekend voor de Australiër Joey Mawson en VAR Racing op de Sachsenring.


VAR-coureur Joey Mawson zegeviert op de Sachsenring. Twee zeges voor Ortmann
In de derde en laatste wedstrijd die door vier safetycarfases gekenmerkt werd, pakte de Australiër Joey Mawson de volle winst en behoudt met 35 punten voorsprong de leiding in het kampioenschap. Joey Mawson: "Prachtig om een overwinning van de Sachsenring mee naar huis te nemen. Het was voor mij erg belangrijk om voor de titelkandidaten te eindigen. Een perfecte afsluiting van het weekend. Mick Schumacher, zijn directe tegenstander in de titelstrijd, kwam in R3 als vierde over de streep. De eerste twee wedstrijden leverden een overwinning op voor de 16-jarige Mike Ortmann. In de eerste wedstrijd ging Ortmann direct bij de start aan Karl Luis Schramm voorbij en kon afstand nemen. Schramm en Mawson leverden een fraai duel om de derde plek. Een safetycar-interventie vier minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde ervoor dat het veld nog eenmaal dicht bij elkaar kwam.

Ortmann: "Na de laatste safetycarfase had ik eigenlijk geen angst meer om de wedstrijd te verliezen omdat ik wist dat er geen volle ronde meer gereden zou worden. Daarvoor was de wedstrijd voor mij eigenlijk safe."

Rennen1Ortmann
Twee overwinningen voor de 16-jarige Mike Ortmann.

In de tweede wedstrijd versloeg Ortmann kort voor het einde de leidende Mick Schumacher. Mike Ortmann: " Een fantastisch gevoel waarvan ik niet geloof dat Mick er echt op gerekend had."

Schumacher nam direct bij de start de leiding maar verloor die kort voor het einde van de wedstrijd. Mick Schumacher: "Natuurlijk wilde ik mijn Pole verdedigen en winnen. De aanval van Ortmann heeft mij aan het einde verrast. Daarna ben ik er ook niet meer in geslaagd om deze fout te herstellen." Voor zowel Job van Uitert en Leonard Hogenboom werd het met Top 20 klasseringen een teleurstellend weekend op de Sachsenring. Voor VAR Racing behaalde de Canadees Kami Laliberté resp. een negende en een zesde plek in de eerste twee wedstrijden.

R3-MawsonPokal
Mawson blijft leider in de tussenstand van het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet