NASCAR

NASCAR: Spectaculaire Xfinity Finish Crash Talladega bezorgt Elliott Sadler verjaardagscadeau

Een spectaculaire finish crash op de Talladega Superspeedway bezorgde JRM-coureur Elliott Sadler sinds 2014 zijn eerste Xfinity zege. Spectaculairder dan dit kon de wedstrijd eigenlijk niet eindigen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016 Finish
En toen ging het mis. Logano gaat naar boven en Sadler naar beneden.......


Spectaculaire Xfinity Finish Crash Talladega bezorgt Elliott Sadler verjaardagscadeau
In een spectaculaire eindsprint richting finish ging het even mis. Penske-coureur Joey Logano probeerde Elliott Sadler af te blokken en nam de hoogste lijn, maar ging weer naar beneden. Toen ging Logano's auto in de rondte en werd lichtjes door de Chevrolet aangetikt. Een gigantisch crash was het resultaat, waarbij Logano's Ford Mustang nog door een andere auto getorpedeerd werd. Logano bleef ongedeerd.

De wedstrijd werd direct "bevroren" Optisch ging polestitter Brennan Poole als eerste over de streep. Maar volgens de NASCAR-reglementen is het moment waarop het licht op geel gaat degene die op kop rijdt winnaar. In dit geval Sadler dus.

Elliott Sadler: "Ik probeerde aan de buitenkant langs Logano te komen maar hij blokte af. Maar ik geloof dat ik me zelf goed gered heb. Mensen hebben er geen idee van hoe moeilijk het is om tegenwoordig dit soort wedstrijden te winnen. Een fantastisch verjaardagscadeau dat ik absoluut nodig had."

2016 Brennan Poole
Polesitter Brennan Poole werd als derde geklasseerd.

Zowel Poole als Sadler moesten na de finish in hun auto's op de uitslag wachten. Brennan Poole: "Goed dat de wedstrijdleiding de juiste beslissing nam. Terecht dat Sadler de beker krijgt. Jammer dat wij het niet waren. Zeker omdat ik dacht dat ik het mijn zak had."

2016 Race
Restrictor Plate Racing.

Justin Allgaier eindigde als tweede en was er ook niet van overtuigd of hij, op het moment dat de wedstrijd bevroren werd, echt op kop reed.Sadler is de tweede Xfinity-coureur die dit jaar een wedstrijd wint. De andere zeven wedstrijden werden door Sprint Cup-rijders gewonnen. Met zijn overwinning heeft Sadler zich automatisch een plek in "The Chase" voor de Xfinity-series gewonnen.

2016 Sadler winnaar
Mooi verjaardagscadeau voor de 41-jarige Elliott Sadler.Uitslag
1. Elliott Sadler Chevrolet 116 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 116 ronden
3. Brennan Poole Chevrolet 116 ronden
4. Jeremy Clements Chevrolet 116 ronden
5. Brendan Gaughan Chevrolet 116 ronden
6. Austin Dillon Chevrolet 116 ronden
7. Daniel Suarez Toyota 116 ronden
8. Matt Tifft Toyota 116 ronden
9. Chase Elliott Chevrolet 116 ronden
10. Aric Almrola Ford 116 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet