WTCC

WTCC: Groeten vanaf de Hungaroring

IMG 2504
Eigenlijk ging het hele weekeinde maar om één coureur: Norbert Michelisz.

Het afgelopen weekeinde was AUTOSPORT.NL op de Hungaroring in Mogyoród, op een half uur vanuit de Hongaarse hoofdstad Boedapest, voor het FIA EK Formule 3 en het FIA WK Toerwagens. Hongarije is eigenlijk best een plezierig land om te zijn, het is er allemaal wat minder triest en troosteloos dan in veel andere landen van het voormalig Oostblok, de mensen zijn er over het algemeen vriendelijker dan in, pak 'm beet, Tsjechië of Rusland en het weer is er ook nog eens aangenaam. Althans, meestal, want na twee heerlijk zonnige dagen daalde de temperatuur op zondag met ruim twaalf graden en kwam de regen met bakken naar beneden. Dat deerde de talrijk aanwezige fans overigens geenszins, want die kwamen allemaal voor één man: nationale held Norbert Michelisz, dit jaar voor het eerst met de status van fabriekscoureur. De hele dag toeterden ze vanaf de tribune en zwaaiden ze met vlaggen. Een bijzondere ervaring! Hier een impressie van wat we verder nog tegenkwamen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 2426
Na 30 jaar werd de Hungaroring dit voorjaar van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Inclusief nieuwe kerbstones, wat lager dan vroeger, en prompt gingen heel wat rijders eroverheen. De 'track limits' zorgden dan ook weer voor veel discussie en het schrappen van gereden rondetijden.

IMG 2556
Met het FIA WTCC kom je nog eens ergens, en in de meeste Europese landen begrijp je met een beetje taalgevoel ook nog wel wat er bedoeld wordt met opschriften op bordjes of zo. Zo niet echter in Hongarije, want daar heb je echt geen enkel houvast. Deze waarschuwing (althans, we nemen aan dat het een waarschuwing is) stond op de deur van het perscentrum. Het zal wel...

IMG 2555
Officials hadden overigens geen toegang tot het perscentrum. Oh ja, 'köszönjük' betekent 'dank u wel'. Dat heeft uw verslaggever in ieder geval onthouden.

IMG 2460
Het Polestar-Volvo-team organiseerde op zondag voorafgaand aan de WTCC-races een persconferentie met sportdirecteur Alexander Murdzevski Schedvin, coureurs Fredrik Ekblom en Tjed Björk en Niclas Trouvé, de Zweedse ambassadeur in Hongarije (vlnr).

IMG 2445
Getunede Chrysler 300 in de paddock.

IMG 2444
Bigfoot.

IMG 2448
Niet alleen Norbert Michelisz had fans, ook Tom Coronel werd ondersteund.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet