GT

GT: Overwinning voor Maserati in GT4 European Series na rode vlag in race 2

MTC 9553 AS

Romain Monti heeft zondagmiddag de tweede race van de GT4 European Series op Monza weten te winnen. De tweede race van het weekeinde werd met een rode vlag beëindigd nadat Tim Coronel was stilgevallen met een olielek. Monti was die ronde net ingehaald door Duncan Huisman en Jelle Beelen ingehaald, maar door de rode vlag telde die ronde niet mee en won de Italiaan alsnog de wedstrijd, voor het V8 Racing duo.

Tekst en foto: Marcel ten Caat (vanaf Monza, Twitter: @marceltencaat)

Andreas Gülden vertrok vanaf pole position en kreeg Reiter Young Stars Lennart Marioneck en Marko Helistekangas achter zich aan. De Sin R1 GT4 viel niet veel later ineens terug, nadat er problemen met de stuurbekrachtiging optraden. De auto zou uiteindelijk niet aan de finish komen. KTM coureur Mads Siljehaug was er op dat moment ook al niet meer bij. Siljehaug werd bij de Seconda Varianta geraakt en ging van de baan, met een safety car tot gevolg.

Na de herstart en de verplichte pit stop lag Romain Monti ineens aan kop, maar Monti zag in zijn spiegels de V8 Racing Chevrolet Camaro GT4s snel naderen. Zijn voorsprong verdween vervolgens als sneeuw voor de zon toen Doreen Seidel van de baan ging en de safety car opnieuw het circuit op moest komen.

Bij de herstart wisten Huisman en Beelen Monti op het lange rechte stuk te passeren en lag V8 Racing bij het ingaan van de eerste bocht op plaatsen 1 en 2. Monti bleef aandringen bij het tweetal, maar voordat hij de aanval opnieuw kon inzetten werd de wedstrijd afgebroken door het olieverlies en een kort brandje bij de BMW van Tim Coronel.

Door de rode vlag werd de uitslag opgemaakt aan de hand van de stand van zaken achter de safety car. Hierdoor kreeg Monti alsnog de overwinning, voor de beide Chevrolet Camaro GT4s. Porsche coureurs Allessandro en Ghezzi eindigen als vierde, voor de eerste KTM X-bow GT4 (Marioneck/Stupple).

Uitslag race 2 Competition102 GT4 European Series, Monza
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet