IndyCar

Indycar: Pole voor Simon Pagenaud bij Honda GP van Alabama

De Fransman Simon Pagenaud pakte in de Firestone Fast Six op Barber Motorsports Park de de Indycar-pole in zijn carriere. Met een tijd van 1.6.7262 was de Penske-coureur de snelste man tijdens de kwalificaties.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

Pagenaud\

Selfie van Pagenaud en zijn vriendin in Alabama.

Pole voor Simon Pagenaud bij Honda GP van Alabama
De Fransman Simon Pagenaud lijkt voorlopig de sterkste en snelste Penske-coureur. Vorig week won Pagenaud in Long Beach en op Barber Motorsports Park pakte hij de derde pole in zijn carriere. Sinds Pocono 2015 behaalde het team van Penske zes achtereenvolgende poles.

Pagenaud: "Op de rode Firestone banden is de auto gewoon ongelofelijk. Wij hadden heel weinig brandstof aan boord en in elk segment probeerden wij zoveel mogelijk de banden te sparen. Die laatste ronde moest ik even diep in de kist duiken, maar dit was wel het beste gevoel dat ik ooit tijdens het racen gehad heb." Montoya was overigens gewoon te langzaam en kwalificeerde zich als 21e en laatste....

barberquals


 

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet