Sportscars

Sportscars: Wayne Taylor Racing wint opnieuw in Long Beach

1460865724616

Ricky en Jordan Taylor hebben de BUBBA Burger Sports Car Grand Prix At Long Beach op hun naam geschreven. De Wayne Taylor Racing Corvette DP was net als in 2015 de beste auto op het stratencircuit in Long Beach, Californië. Renger van der Zande kwam als tweede over de streep in de Prototype Challenge-klasse, terwijl Porsche North America de volle winst in de GTLM-klasse pakte.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Na de kwalificatie liet Ricky Taylor al weten dat de Corvette DP, volgens hem, de snelste auto was en dat hij de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet zag. Die aanname bleek juist, want al bij het ingaan van de eerste bocht passeerde Taylor de Action Express Racing Corvette DP van Christian Fittipaldi. De broertjes Taylor lagen vervolgens 72 van de 75 ronden aan de leiding en kwamen na 100 minuten als eerste over de streep.

Joao Barbosa finishte uiteindelijk op bijna drie seconden achterstand als tweede, terwijl de tweede Action Express Racing Corvette DP van Eric Curran en Dane Cameron als derde over de streep kwamen. De Mazda van Tom Long en Joel Miller was de enige andere auto die aan de leiding lag, maar het duo moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats.

In de Prototype Challenge ging de overwinning naar Mikhail Goikhberg en Stephen Simpson. Goikhberg lag tot zijn pit stop aan de leiding, waarna teamgenoot Simpson vier ronden later Robert Alon passeerde en de leiding heroverde. Renger van der Zande kwam als tweede over de streep, op 2,140 seconden achter de winnaar. In de laatste ronde raakte de vlak achter Van der Zande rijdende Kyle Marcelli bij het opkomen van East Seaside Way de bandenstapel en enkele meters verder klapte de Oreca FLM09 in de betonnen muur.

"Het was een heftige race. Het ging op zich goed en er waren goede rondetijden van Alex (Popow), maar we waren niet heel snel. Toen ik in de auto kwam hadden we ook veel problemen met de auto. Op een gegeven moment kwam er een gele vlag en toen was het officieel chaos, maar dat is wat de Amerikanen willen. Het was heel erg leuk en ik heb hard moeten vechten om Kyle Marcelli achter me te houden. Hij heeft de hele race op mijn achtervleugel gezeten, ik heb veel moeten 'blocken' in de eerste bocht, halverwege het circuit zaten we wheelbangend tegen elkaar, het was echt vechten voor wat ik waard was. P2 is goed voor het kampioenschap. Nu komen de races waar wij de auto goed voor elkaar hebben, dus ik denk dat we op Laguna Seca goed kunnen scoren. Het is tijd om weer eens een race te winnen," liet Van der Zande vanuit Long Beach weten.

Porsche North America-coureurs Nick Tandy en Patrick Pilet pakten met hun Porsche 911 RSR de overwinning in de GTLM-klasse. Lange tijd leek Corvette Racing naar de overwinning te gaan, maar kort voor het einde van de race werd Tommy Milner in de rondte getikt door Fred Makowiecki, waarna Tandy het duo in de beroemde hairpin kon passeren. De Corvettes kwamen aan de leiding nadat polesitter Bill Auberlen en de beide Porsches straffen kregen. Antonio Garcia ging zelf van de baan, Milner werd aangetikt, waarna Tandy toch de overwinning wist te pakken. Milner kwam als tweede over de streep, gevolgd door de Risi Competizione Ferrari 488 GTE.

Volledige uitslag BUBBA Burger Sports Car Grand Prix at Long Beach
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet