NASCAR

NASCAR: JGR-coureur Erik Jones behaalt zege in Xfinity Bristol

JGR Toyota -coureur Erik Jones zegevierde in de Xfinity wedstrijd op Bristol en verzekerde zich daarmee van een plek in "The Chase" naar de Xfinity titel.Teamgenoot Kyle Busch eindigde als tweede. Het wedstrijdformaat van de Dash 4 Cash op Bristol bestond uit twee segmenten van 50 ronden en de hoofdwedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Duel Jones Larson
Fraai duel tussen Erik Jones en Kyle Larson in de slotfase.


JGR-coureur Erik Jones behaalt Xfinity-zege in BristoJGR-coureur
Erik Jones behaalde na een herstart met nog drie rondes te gaan de zege in Bristol. Bij de laatste herstart in de 197e ronde bevond Jones zich in vierde positie maar toen de Toyota van teamgenoot Kyle Busch aarzelde greep Jones zijn kans en ging zowel aan de Chevrolet van Kyle Larson en teamgenoot Kyle Busch voorbij. Hij versloeg Busch met een voorsprong van 0.418 secs.

Een enthousiaste Jones: "Wij hadden een goede herstart en Larson liet gewoon de deur open." Bij die laatste herstart bevond Daniel Suarez zich in derde positie, maar werd in de 198e ronde volledig door Jones, Busch en Larson ingesloten. Het betekende dat hij achter Austin Dillon en Justin Allgaier als zesde eindigde.

Daniel Suarez Titlefavoriet
De Mexicaan Daniel Suarez blijft titelfavoriet.

Erik Jones: "Als die twee toppers niet in het veld waren wist ik zeker dat we konden winnen. Als ze er wel waren dan zou het een ander verhaal worden. Voor zowel Busch als Larson is dit één van hun favoriete banen. Ik ben sprakelooos. Eigenlijk werkte ik nog niet eens zo hard. Maar ik ben er helemaal opgewonden van om in Victory Lane te staan en ze verslagen te hebben. Een hele grote dag voor ons."

In feite ging de gehele wedstrijd tussen Larson en Busch. Larson reed zelfs 94 ronden aan de leiding. Kyle Busch: "De beste twee auto's van vandaag waren gewoon niet in staat om te winnen. Een grote dag voor Erik Jones die ons van de zege beroofd heeft. Hij racete niet echt tegen de beide Kyles. Maar hij deed het wel in de allerlaatste ronden en die telden.

Kyle Larson was enorm teleurgesteld. Larson, die laatste herstart was gewoon slecht. In Turn 3 en 4 reed ik te laag in de onderste groove."De beide 50 ronden heats voorafgaande aan de hoofdwedstrijd leverden een zege op voor Erik Jones en Austin Dillon. Beide heats vonden zonder incidenten plaats.

Erik Jones
Winnaar Erik Jones toont zijn emoties.

Uitslag
1. (1) Erik Jones #, Toyota, 200 ronden
2. (5) Kyle Busch(i), Toyota, 200 ronden
3. (3) Kyle Larson(i), Chevrolet, 200 ronden
4. (2) Austin Dillon(i), Chevrolet, 200 ronden
5. (7) Justin Allgaier, Chevrolet, 200 ronden
6. (8) Daniel Suarez, Toyota, 200 ronden
7. (4) Ty Dillon, Chevrolet, 200 ronden
8. (10) Kevin Harvick(i), Chevrolet, 200 ronden
9. (6) Joey Logano(i), Ford, 200 ronden
10. (12) Aric Almirola(i), Ford, 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet