Sportscars

WEC/WTCC/F3: Groeten uit Paul Ricard

IMG 1011
Paul Ricard is - als het mooi weer is - altijd goed voor prachtige zonsondergangen

De afgelopen twee weekeinden bracht uw redacteur door op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet, eerst voor de 'Prologue' van het FIA WEC en vervolgens een paar dagen later voor de seizoensstart van het FIA WTCC en het FIA EK Formule 3. Er zijn slechtere locaties om twee evenementen achter elkaar te doen, want zowel het circuit als de omgeving van Le Castellet zijn zeer de moeite waard. Wat we naast de actie op de baan allemaal zagen, leverde voldoende materiaal op voor deze uitgebreide impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 0375 Bij het WEC werd op de dag voorafgaand aan het testen traditioneel de groepsfoto met de auto's van de diverse merken gemaakt. Audi deed verschrikkelijk geheimzinnig over de nieuwe R18 - die de volgende twee dagen gewoon voor iedereen zichtbaar op het circuit reed. Met name foto's van de aerodynamisch zeer gecompliceerde frontpartij waren niet gewenst, reden waarom er constant mensen van het team rondom de auto stonden.

IMG 0446
Maar ja, op enig moment moet de auto dan toch teruggeduwd worden, en dan kun je bijna ongestoord een mooie foto maken. De Audi-man met wit overhemd en rood jack zag me, en trok een sprintje om vervolgens weer voor de auto te gaan lopen. Maar toen was de foto al binnen...

IMG 0391
Groepsfoto met diverse rijders.

IMG 0301
FIA-WEC-persdame Fiona Miller en promotor Gérard Neveu voorafgaand aan de persconferentie voor de race op Silverstone.

IMG 0326
De Toyota-persdame zorgt ter plekke voor de berichtgeving via de sociale netwerken.

IMG 0138
Van Paul Ricard is er een eigen variant van het beroemde spel Monopoly.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet