TCR Series

TCR International: Dubbelslag voor Pepe Oriola in Bahrein

Bahrain R1 start-tcr

Race 1: Pepe Oriola winnaar eerste TCR International race in Bahrein
Het tweede seizoen van de TCR International Series startte als onderdeel van het voorprogramma rond de Grand Prix Formule 1 in Bahrein. Vorig seizoen werd Pepe Oriola nog tweede achter de eerste kampioen Stefano Comini. De jonge Spanjaard kon dit seizoen niet beter beginnen. Na een bliksemstart passeerde hij zijn teamgenoot James Nash en polesitter Sergey Afanasyev al in de derde bocht.

Bahrain R1 pile up-tcr
Niet iedereen kwam aan de finish in de eerste wedstrijd.

In het begin van de race pareerde hij de aanvallen van zijn Team Craft-Bamboo teamgenoot Nash. In de slotfase kwam de teruggekomen Honda Civic van Gianni Morbidelli nog in de buurt maar kon de SEAT niet meer bedreigen. Regerend kampioen Comini kwam als zevende over de finish en was daarbij de beste Volkswagen coureur. Ook aan de finisk kwamen de beide rijders van Bas Koeten Racing. De twee thuisrijders Al Khalifa en Karimi werden als 15de en 16de en als laatste geklasseerd.

Bahrain R1 podium-tcr

UITSLAG Race 1Race 2 Start - tcr

Race 2: Weer winst voor Pepe Oriola
Na zijn winst in de nachtrace op zaterdag deed Pepe Oriola het tijdens de warme en zonnige race op zondag nog eens dunnetjes over. Oriola kwam van een zesde startplaats en wist zich constant te verbeteren.

Four-way fight - tcr

De SEAT rijder pakte de kop in de achtste ronde van de tien over van Kevin Gleason in zijn Honda Civic.Teamgenoot James Nash zorgde voor nog meer blijdschap bij zijn Team Craft-Bamboo Lukoil door als tweede over de finishlijn te komen.

UITSLAG Race 2
Stand na twee races:
1. Pepe Oriola 51 pt.
2. James Nash 36 pt.
3. Dušan Borković 27 pt.
4. Sergey Afanasyev 27 pt.
5. Gianni Morbidelli 26 pt.
6. Davit Kajaia 14 pt.
7. Aku Pellinen 11 pt.
8. Jordi Oriola 8 pt.
9. Stefano Comini 6 pt.
10. Mat'o Homola 4 pt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet