ACNN

ACNN: Volle startvelden en spannende races op TT Circuit. Openingsrace veelbelovend

480 startveld-Ooperon-BMW-Cup
Het grote startveld van de Ooperon BMW Cup direct na de start.

Wanneer de eerste ACNN-race van dit seizoen, zondagmiddag op het TT Circuit Assen, de maat vormt voor het komende racejaar, belooft dat veel goeds. Volle startvelden in alle klassen, veel nieuwe gezichten en prima races.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

In de PTC Cup leek het in de openingsrace van de dag of kampioen 2015 Ruben Lohuis uit Nijverdal geen winterstop had meegemaakt. Zowel in de kwalificatie, als in race één was hij niet te kloppen. De enige die in zijn spoor kon blijven was Robin van Leliveld (Hoek van Hollend). Rondenlang was er nauwelijks een duimdikte tussen de auto's, maar in de laatste twee ronden kwam er meer afstand. "Ik maakte een paar kleine foutjes en heb Lohuis toen maar laten gaan", aldus Van Leliveld.

480 in-achtervolging-op-Lohuis
De PTC Cup, met rechts boven koploper Ruben Lohuis waar het gehele deelnemersveld op jaagt.

De derde plek ging naar Raymond Zonneveld een nieuw gezicht in de PTC Cup. "Twee jaar geleden heb ik twee races gereden en nu wordt het een heel seizoen in een wagen van Team Lohuis", aldus de coureur uit Wassenaar. Dat doet hij bepaald niet onverdienstelijk, want ook in race twee kwam Zonneveld op het podium. Dat Lohuis toch is te verslaan bleek in die race twee. Van Leliveld wist hem in de voorlaatste bocht te verschalken en won. "Ik kon aan de buitenkant van de Ramshoek naast Ruben komen en kwam daardoor ideaal uit voor de GT Bocht. Toen hoefde ik mijn wagen alleen maar goed in te sturen en kon ik winnen."

UITSLAGEN

480 Henk-van-der-Spoel
No: 100 Henk van der Spoel uit Beilen, die tweemaal de Open Sport Series voor wagens boven 200 PK wist te winnen.

De races in de Open Sport Series gaven de mannen die verleden jaar vooraan reden, ook nu weer hun visitekaartje voor het nieuwe seizoen af. Henk van der Spoel (Beilen) zegevierde in race één en twee in de klasse boven 200 PK, terwijl de Duitser Toralf Grube de derde race won. Niek Stadlander zegevierde in alle drie races voor wagens onder de 200 PK.

De eerste race in de Avenger Cup werd een prooi voor de wagen van De Maar en Van Pommeren. Kampioen Co de Vet kwam niet op gang. Zijn wagen kampte met koppelingsproblemen.
In race twee kwam de bolide van De Maar en Van Pommeren opnieuw als eerste over de streep, maar Van Pommeren klaagde wel over onbalans van zijn bolide. Toch was zijn voorsprong maar liefst dertien seconden op Martijn Polinder. Co de Vet kwam beter uit de verf en werd derde en in de derde en laatste race tweede. De winst was toen wederom voor De Maar/Van Pommeren.

UITSLAGEN

In de Ooperon Cup, samen met de Zilhouette en de DTC één klasse, werd in race één een lange periode onder code 60 gereden. De oorzaak was een aanrijding van twee wagens en de nasleep vergde enige tijd. In die "rustperiode" werd door veel coureurs de verplichte pitstop gemaakt. Matthieu Krüger uit Assen was ongenaakbaar in de Ooperon Cup, maar klaagde wel over onderstuur. Toch hield hij Jan Peter van Leeuwen op ruim vijf seconden afstand. Ook in race twee was Krüger niet te kloppen, met opnieuw Van Leeuwen als tweede.

In de Zilhouette Cup deden Bernhard Blaak (Erm) en Jan Viersen (Haulerwijk) nauwelijks voor elkaar onder. De onderlinge rondetijden ontliepen elkaar nagenoeg niets. Op de streep had Blaak in de eerste race na ruim een uur racen slechts tweetiende van een seconde voorsprong op Viersen. In race twee kwam Blaak niet aan de finish en ging de winst naar de stad-Groninger Henk Sijtsma met zijn collega Schoonhoven.

Winnaars in de DTC Cup waren in race één Gilles van Houtum en Johan Hoogerwerff tweemaal. In race twee van groep één zegevierden Bijzitter en Oosten, de mannen die verleden jaar het kampioenschap in de Zilhouette Cup voor zich opeisten.

UITSLAGEN

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet