Sportscars

Sportscars: Groeten uit Sebring 2016

IMG 9591

Na de 'Rolex24 at Daytona', eind januari, vond afgelopen weekeinde met de '64th Annual Mobil 1 Twelve Hours of Sebring Fueled by Fresh From Florida' de tweede grote Amerikaanse sportwagenklassieker als onderdeel van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship plaats. Eigenlijk is Sebring misschien nog wel leuker dan Daytona, want het volgepakte binnenterrein op het voormalige militaire vliegveld Hendricks Airfield in Centraal-Florida biedt veel meer sfeer dan de gigantische tribunes van Daytona, die bij de sportwagenrace traditioneel leeg blijven. AUTOSPORT.NL reisde wederom af naar Florida en maakte de volgende reportage.

Tekst: René de Boer (vanuit Sebring, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 9629

Als je bij Facebook een locatie aan een foto wilt toevoegen, dan is 'Middle of Nowhere, Florida' één van de opties die het programma je voorstelt. De reden waarom kunnen we ons wel voorstellen: op de eindeloze wegen is het soms lastig om niet in slaap te vallen. En dan heb je een prachtige, 575 pk sterke BMW X5 M tot je beschikking, en dan mag je maar 45 mijl per uur...

IMG 9578

Langs de weg zijn er vaak eindeloze sinaasappelplantages.

IMG 9665

Op één van die doorgaande wegen, de 98, een mijl of acht van het circuit bij het gehucht Lorida, verongelukte Porsche-coureur Bob Wollek. Vorige week dinsdag was het precies 15 jaar geleden dat hij daar, op de fiets onderweg tussen het circuit en zijn hotel, werd aangereden door de bestuurder van een camper, waarna hij het leven liet. Het bordje rechts in de berm herinnert aan de coureur.

IMG 9656

IMG 9603

Als alternatief zou je met de trein kunnen, maar die aanvechting hebben we tot nu toe altijd met succes kunnen onderdrukken. Het station(netje) van Sebring is al net zo slaperig als de rest van het stadje.

IMG 9666

Een keer per jaar zorgen racebezoekers voor wat drukte, voor de rest bestaan de bezoekers alleen maar uit bejaarden die komen golfen of vissen. Bij McDonald's waren ze klaar voor de racefans.

IMG 9673

En wie dit weekeinde niet naar de race wilde, kon altijd nog naar de plaatselijke 'gun show'...

IMG 9785

Op dinsdag voor de race waren er voorverkiezingen in Florida. Sommige Trump-aanhangers (ja, ze bestaan echt!) maakten ook op het circuit reclame voor de kandidaat, maar anderen veranderden de boodschap.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet