NASCAR

NASCAR: Hollywood scenario in dramatische ontknoping Fontana. Austin Dillon winnaar

De Xfinity-wedstrijd op Fontana eindigde in een dramatische ontknoping die zelfs de schrijvers van de Hollywoodfilm scenario's niet hadden kunnen bedenken. In de allerlaatste meters verwisselde de leiding drie maal met Austin Dillon als verrassende winnaar.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016 Kyle Busch 1

Het werd geen drievoudige Toyota-zege in Fontana in de Xfinity series. Suarez moet voor zijn eerste overwinning nog even wachten.

Hollywood scenario in dramatische ontknoping Fontana. Austin Dillon winnaar
Een krankzinnige laatste ronde zoals die zelden vertoond werd. In het zicht van de finish leek de JGR Toyota van Kyle Busch door brandstofgebrek te gaan stranden. Zijn teamgenoot Daniel Suarez nam de leiding over, maar kwam vervolgens zelf ook zonder brandstof te staan waarop Busch wederom kortstondig de leiding nam. Een klapband maakte een einde alle aspiraties van Busch en Austin Dillon was de verrassende winnaar. Gekker konden ze het in Fontana niet maken.

Dillon reed slechts één ronde aan de leiding maar dat was wel de belangrijkste. Austin Dillon: "Mijn team vertelde mij dat Busch een lekke band had. Ook ik maakte mij zorgen over het brandstofverbruik maar bleef wel gefocust. Hij probeerde mij aan het einde op te fokken maar ik geloof niet dat het echt werkte? Ik heb ervan genoten. Wij beschikten nog niet eens over een auto die kon winnen. Soms vallen de dingen gewoon je kant uit.''

2016 Suarez pitlane
Drukte in de pitlane.Er waren heel weinig stops en dan wordt het brandstofverbuik krap......

Het team van Joe Gibbs Racing leek voor de derde achtereenvolgende week op een drievoudige zege af te stormen. In de voorlaatste ronde viel Erik Jones zonder brandstof, Daniel Suarez reed zijn tank leeg en Busch strandde met een klapband. Darrell Wallace eindigde als derde.Daniel Suarez werd als vierde geklasseerd. Daniel Suarez: "Eigenlijk waren we gedurende de hele run brandstof aan het besparen. Ik wist dat we een halve ronde te kort zouden komen. Over Busch en Jones maakte ik mij geen zorgen. Van Jones wist ik zeker dat hij te kort zou komen. Ik probeerde zoveel mogelijk te besparen. En toen ik de No 18 Busch passeerde klapte zijn band en bij het uitkomen van Turn 2 had ik vrijwel geen brandstof meer en bij het uitkomen van Turn 4 gingen Busch en Dillon aan mij voorbij. Pech, maar dit hoort bij het racen, maar het gaat niet lang duren of onze eerste overwinning zit er aan te komen. Daar ben ik van overtuigd." Bij de technische nakeuring werd de auto van Darrell Wallace niet conform bevonden. NASCAR kondigt a.s. dinsdag eventueel sancties tegen zijn team aan.

2016 Dillon
Austin Dillon verrassend winnaar in Fontana.

Uitslag
1. Austin Dillon Chevrolet 150 ronden
2. Kyle Busch Toyota 150 ronden
3. Darrell Wallace Ford 150 ronden
4. Daniel Suarez Toyota 150 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 150 ronden
6. Kevin Harvick Toyota 150 ronden
7. Brendan Gaughan Chevrolet 150 ronden
8. Kyle Larson Chevrolet 150 ronden
9. Brandon Jones Chevrolet 150 ronden
10. Justin Allgaier Chevrolet 150 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet