Sportscars

Sportscars: Nieuws vanuit Sebring - donderdag

160317 IMSA Nieuws opening 480
Het IMSA-veld komt dit weekeinde in actie tijdens de 12 Uur van Sebring.

Zes weken na de seizoensstart in Daytona staat dit weekeinde met de 12-uursrace van Sebring de volgende klassieker in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op het programma. Tijdens de '64th Annual Mobil 1 Twelve Hours of Sebring Fueled by Fresh From Florida' staan er met Jeroen Bleekemolen (Riley-Viper), Nicky Catsburg (Black Swan Racing-Porsche) en Renger van der Zande (Starworks-PC) drie landgenoten aan de start. AUTOSPORT.NL is ter plekke in Florida en noteerde vandaag al het nodige nieuws.

Tekst: René de Boer (vanuit Sebring, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Ed Heuvink, Rick Dole/LAT/IMSA

5a De Action Express-Corvette-DP, snelste in de tweede training

- Het Action Express-team was in beide trainingen vandaag overdag het snelste in het 49 auto's tellende veld. In de eerste sessie van een uur was de snelste tijd voor de nummer 31-Whelen-auto met Dean Cameron, Eric Curran en Scott Pruett, die met hun tijd van 1:52,447 minuten als enige vandaag onder de 1:53 bleven. De zusterauto, de nummer 5-Mustang Sampling-Action Express-Corvette DP van João Barbosa, Christian Fittipaldi, Filipe Albuquerque en Scott Pruett, was in de eerste training tweede en reed in de tweede training met 1:53,850 minuten de snelste tijd, met de andere auto van het team ditmaal op de tweede plaats.

8
Renger van der Zande in actie met de Starworks-PC

- De Starworks-PC met Renger van der Zande, Alex Popow en David Heinemeier Hansson reed in de eerste vrije training de tweede tijd in de PC-löasse em de elfde tijd algemeen. In de tweede sessie eindigde het team als 15e algemeen en als derde in de klasse. "Vanmorgen was de afstelling niet optimaal, maar nu zijn we teruggegaan naar wat we kennen en werkt het beter", aldus Van der Zande, die in de tweede heat maar weinig reed.

33
De Riley-Viper van Jeroen Bleekemolen

- Jeroen Bleekemolen en zijn teamgenoten Ben Keating en Mark Miller reden in de Viper Exchange-Riley-Viper in de eerste training de snelste tijd in de GTD-klasse en sloten de tweede sessie als derde in de klasse af. Nicky Catsburg en zijn teamgenoten Tim Pappas, Patrick Long en Andy Pilgrim waren in de Black Swan-Porsche in de eerste training zesde in de GTD-klasse en in de tweede sessie vierde. Voor Catsburg is het zijn debuut in Sebring. "Wel een apart circuit, maar nog niet mijn favoriet", geeft hij eerlijk toe.

540
Nicky Catsburg beschouwt Sebring niet als zijn favoriete circuit.

- Evenals in Daytona heeft Jeroen Bleekemolen weer een dubbel programma: naast zijn deelname aan het IMSA WeatherTech SportsCar Championship met de Riley-Viper start hij wederom voor het team van Bernhard Mühlner met een Porsche Cayman GT4 in de Continental Tire SportsCar Challenge, die dit weekeinde eveneens in Sebring in actie komt. Jeroen Bleekemolen deelt de auto, een van de tien inschrijvingen in de Grand Sport-klasse, met de Amerikaan Dennis Trebing, die Europese race-ervaring opdeed in ondermeer de Volkswagen Scirocco R-Cup en het Duitse VLN-kampioenschap.

55
De Mazda met Jonathan Bomarito, Tristan Nunez en Spencer Pigot was even het spoor bijster.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet