IndyCar

Indycar: Oriol Servia vervangt Will Power in St. Petersburg. Polesitter te ziek om te racen

Dit mag in de geschiedenis van Indycar waarschijnlijk een unicum genoemd worden. Polesitter Will Power, die gisteren nog met zijn Penske Dallara Chevrolet het baanrecord in St. Petersburg verpulverde is te ziek om te racen en wordt door de Spanjaard Oriol Servia vervangen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

JGS 2551-1
Oriol Servia start niet vanaf pole maar vertrekt van de laatste startplek.


Oriol Servia vervangt polesitter Will Power in St. Petersburg
De 41-jarige Oriol Servia neemt bij Team Penske de auto van Will Power over. De Australiër is te ziek om te racen. Penske Team President Tim Cindric: "De veiligheid en gezondheid van Will hebben prioriteit. Wij hopen dat hij snel herstelt. Met Oriol's ervaring weten wij dat hij voor het team een solide job gaat doen."

Oriol Servia: "Voor Will vind ik dit verschrikkelijk en hoopt dat hij zich snel beter voelt. Wij zijn goede vrienden. Een aantal jaren geleden was hij mijn teammaat. Op deze manier wil je niet de kans krijgen om voor Team Penske te racen, maar het is wel een eer om voor dit team met de snelste auto op de grid te rijden."

JGS 0546-1
Oriol Servia tijdens de warm-up.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet