NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint Xfinity Las Vegas.

Op de Las Vegas Motor Speedway behaalde Kyle Busch een dominante thuiszege in de Boyd Gaming 300. Voor Busch betekende het een record 78e Xfinity zege en de eerste thuisoverwinning in de Xfinity-series. De Mexicaan Daniel Suarez eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

LVMS NXS KyBusch 030516
Kyle Busch op weg naar zijn 78e Xfinity-overwinning op de Las Vegas Motor Speedway. Tevens zijn eerste thuiszege in dit kampioenschap.


Kyle Busch wint Xfinity Las Vegas
In de NASCAR Sprint Cup behaalde Kyle Busch in 2009 een thuisoverwinning maar een Xfinity-overwinning ontbrak nog op zijn CV. In de 200 tellende wedstrijd reed Busch er 199 op kop en het team van Joe Gibbs Racing behaalde met Busch, Daniel Suarez en Erik Jones een fraaie drievoudige zege. In de tussenstand van het kampioenschap pakte de Mexicaan Suarez de volle punten en heeft als leider in de tussenstand van het kampioenschap drie punten voorsprong op Elliott Sadler.

De Mexicaan distantieert zich overigens van alle politieke uitspraken i.v.m. de Presidentsverkiezingen. NASCAR CEO Brian France liet eerder deze week weten dat hij de campagne van Donald Trump ondersteunde. Suarez is de protegee van de Mexicaanse zakenman Carlos Slim die vorig jaar met Trump brouilleerde. Diplomatiek liet de Mexicaan weten dat hij voor het racen in Amerika is en dat hij zich volledig in NASCAR thuis voelt.

LVMS NXS Suarez 030516
De afgelopen dagen werd er veel over Daniel Suarez in de media geschreven. De Mexicaan doet geen politieke uitspraken. NASCAR-CEO Brian France heeft de zijde van Donald Trump gekozen en diens uitspraken hebben vele Mexicanen gekwetst. 

In de wedstrijd kwam Suarez net iets te kort om zijn teamgenoot te verslaan. "Het kostte mij teveel tijd om een auto die "loose" was snel te maken" aldus de JGR-rijder. Zijn teamgenoot Erik Jones verloor twee ronden vanwege een penalty voor te snel rijden in de pitlane. "Wij hadden er gewoon bij kunnen zitten. Mijn auto was zeker net zo goed als die van Kyle" aldus Jones.Een spin van Cody Ware leidde tot een enorme crash waarbij de auto van Darrell Wallace hard de muur inging. Justin Marks was eveneens bij de crash betrokken. De ravage was zo groot dat de wedstrijd tijdelijk met een Code Rood onderbroken moest worden. Het enige commentaar dat Wallace via de boordradio gaf was "God, dat doet veel pijn." Alle drie rijders bleven ongedeerd. Voor Kyle Busch betekende het na Atlanta zijn tweede achtereenvolgende Xfinity-overwinning.

LVMS NXS Suarez KyBusch VL 030516
Daniel Suarez en Kyle Busch recapituleren de wedstrijd nog eens op het podium.


Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
3. Erik Jones Toyota 200 ronden
4. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
5. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
6. Brandon Jones Chevrolet 200 ronden
7. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
8. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
9. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
10. Brendan Gaughan Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet