NASCAR

NASCAR: Kyle Busch voegt weer nieuw Xfinity-circuit aan zege-CV toe

Een Xfinity-overwinning stond tot gisteren nog niet op de CV van Kyle Busch maar gisteren werd ook de Heads Up Georgia 200 aan zijn indrukwekkende zegelijst toegevoegd. De 77e Xfinity-recordzege voor de JGR-rijder.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Finish Atlanta
77e record zege voor Kyle Busch in de Xfinity-series.


Kyle Busch voegt weer nieuw Xfinity-circuit aan zege-CV toe
De 77e Xfinity-zege van Kyle Busch op de Atlanta Motor Speedway betekende voor hem de allereerste zege in zijn carrière op deze oval. In de slotfase probeerde Kyle Larson werkelijk van alles om Busch te benaderen maar verschillende achterblijvers hinderden hem tijdens zijn inhaaljacht naar de kop. Bij de allerlaatste herstart met nog 29 ronden te gaan pakte de Busch definitief de leiding terwijl Kyle Larson de laatste 20 ronden dramatisch op hem inliep. In de slotfase was Larson Busch tot op acht wagenlengtes genaderd totdat achterblijver Ryan Preece hem in de weg reed. Daardoor verloor Larson aanzienlijk wat tijd en werd met een voorsprong van 0.466 secs. verslagen.

Kyle Busch: "Eigenlijk dacht ik dat de laatste run te lang was. Crewchief Chris Gayle verrichtte uitstekend werk door wat afstellingen aan te brengen die hielpen. Larson was gewoon beter. Hij kwam steeds dichterbij. Maar "het verkeer" was erg aardig voor me omdat ze hem een aantal malen ophielden. Daar heb ik wel waardering voor."

Kyle Larson had met het verkeer duidelijk problemen maar zelf was hij er niet zeker van of hij Busch had kunnen verslaan indien hij direct op zijn achterbumper had gezeten.

Daniel Suarez Atlanta
Daniel Suarez eindigde als zevende.

Larson: " Ik zou zeker dichtbij hem gekomen zijn maar of het voldoende was geweest om in te halen kan ik niet zeggen. Hij spaarde duidelijk zijn banden door onderaan op de bodem te rijden terwijl ik bovenaan reed. Hij zou zeker naar boven gegaan zijn en het zou moeilijk geweest zijn om hem onderaan te passeren."

Busch' teamgenoot Erik Jones eindigde als derde nadat hij zichzelf van een eerdere penalty wist te herstellen. Direct bij de start wist hij polesitter Busch te verslaan. Paul Menard kwam als vierde over de streep, gevolgd door Ty Dillon die zich bij de laatste herstart met vier verse banden vanaf een elfde naar vijfde plek wist op te werken.

Kyle Busch Atlanta
Kyle Busch is weer in goed in vorm.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 163 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 163 ronden
3. Erik Jones Toyota 163 ronden
4. Paul Menard Chevrolet 163 ronden
5. Ty Dillon Chevrolet 163 ronden
6. Brad Keselowski Ford 163 ronden
7. Daniel Suarez Toyota 163 ronden
8. Justin Allgaier Chevrolet 163 ronden
9. Elliott Sadler Chevrolet 163 ronden
10. Jeb Burton Ford 163 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet