Formule 1

Formule 1: McLaren en Mercedes tonen beelden van nieuwe auto’s

2016 McLaren Honda MP4-31 Side
f1 w07 hybrid 03

Echt lanceringen kun je 't niet meer noemen als je op de vroege zondagochtend een paar foto's prijsgeeft die vergezeld gaan van opbeurende quotes van de teamleden. Maar McLaren en Mercedes kozen in ieder geval nog wel een apart persmoment om respectievelijk hun MP4-31 en W07 te onthullen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: McLaren Honda & Mercedes AMG Petronas

McLaren toonde vanochtend een auto die dezelfde zwarte kleur vertoonde als vorig jaar, met zo mogelijk nog minder rode accenten. Een hoofdsponsor is nog altijd niet op de auto te vinden, maar sponsoring van horlogemerk Richard Mille dook wel op. Een logische verschijning gezien de banden met het GP2- en GP3-team van ART, waavoor de nieuwe testrijder Nobuharu Matsushita uitkomt en waarvan Richard Mille de hoofdsponsor is.

2016 McLaren Honda MP4-31a

Het ontwerp van de MP4-31 was volgens het team uit Woking "innovatief", terwijl ook Honda stappen zou hebben gezet met de nieuwe krachtbron, de RA616H. Volgens Honda is flink wat werk gaan zitten in de turbo en andere hardware, met name rondom het ERS-systeem. De auto kent opnieuw de agressieve aerodynamica aan de achterzijde van de auto, ook leidde dat in 2015 tot 'verpakkingsproblemen' en daarmee onbetrouwbaarheid.

2016 McLaren Honda MP4-31 Overhead

Bij de W07 Hybrid van Mercedes stond volgens het team "optimalisatie op absoluut elk terrein" centraal – een begrijpelijke keuze als je een winnend concept in huis hebt. De nieuwe Mercedes reed afgelopen vrijdag op Silverstone al zijn eerste rondjes voordat de auto's werden verscheept naar Spanje.

f1 w07 hybrid 01

Mercedes keek vooral naar de races die in 2015 toch nog niet naar wens liepen, zoals Singapore, en heeft alles in het werk gezet om ook die laatste zwakke plekken weg te werken. "Ons doel is om op elk gebied uit te blinken", aldus technisch directeur Paddy Lowe, een streven waar de concurrentie niet blij mee zal zijn als het team uit Brackley in zijn missie slaagt.

f1 w07 hybrid 02
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet