Formule 1

Formule 1: Ferrari onthult de nieuwe SF16-H

ferrari-sf16-h

Ferrari heeft de nieuwe SF16-H onthuld, de auto waarmee de Italianen het Mercedes moeilijk willen gaan maken in 2016. Meest in het oog springt het kleurenschema met veel meer witte elementen, die doen denken aan de succesvolle Ferrari 312T-reeks van midden jaren zeventig. Maar ook achter de kleuren was veel nieuws te zien.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Scuderia Ferrari

Een andere opvallende wijziging ten opzichte van 2015 is de neus: voor het eerst heeft Ferrari voor een 'duimvormige' neus gekozen. Ook de rest van de aerodynamica "verschilt wezenlijk", aldus teambaas Fabrizio Arrivabene tijdens de online launch, waarbij ook coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen aanwezig waren, net als technisch directeur James Allison.

Volgens Allison was het team vorig jaar nog niet op niveau – wat in zijn ogen betekent dat het team serieus kans maakt op de titel. "De stap vorig jaar was goed, maar alleen in onze pitstops functioneerden we op kampioensniveau. Nu hebben we over de hele linie veel verbeteringen doorgevoerd. We hopen dat we daarmee nu echt competitief kunnen zijn."

ferrari-sf16-h2

Een redelijk constante factor was deze keer het typenummer. Bij Ferrari vliegt de typeaanduiding doorgaans elk jaar een heel andere kant op, maar project 667 kreeg SF16-H als naam, waar de auto van vorig jaar SF15-T heette. Toch weer niet helemaal hetzelfde – deze keer wordt dus het hybride aspect van de krachtbron uitgelicht, in plaats van de turbofactor – maar iets minder eigenwijs is Ferrari deze keer wel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet