Formule 1

Formule 1: Williams lanceert nieuwe FW38

FW38-VB

Williams heeft vanochtend zijn F1-auto voor 2016 gepresenteerd. Met de FW38 hoopt het team uit Grove zijn positie in het kielzog van Mercedes en Ferrari te behouden. De auto maakt komende maandag zijn debuut tijdens de test op Barcelona.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Williams Martini Racing

Dankzij de Mercedes-krachtbron achter in de Williams kon het voormalige kampioenschap terugkeren in de top – of beter gezegd, 'bij' de top – van de Formule 1, hoewel een zege in het nieuwe tijdperk er nog aan ontbreekt. Williams gokt erop dat het met een stabiele rijdersbezetting – Massa en Bottas blijven voor het derde achtereenvolgende jaar aan – in 2016 zijn positie aan de top kan behouden.

FW38-FM

Volgens technisch directeur Pat Symonds is de FW38 een doorontwikkeling van de FW37. Vooral op lagere snelheden presteerde de FW37 ondergemiddeld, dus daar heeft Williams zijn aandacht op gericht, los van de kleine reglementswijzigingen waarop het moest inspelen. De FW38 ontstond volgens Symonds eigenlijk al gedurende het seizoen 2015, waarin het team de ideeën opspaarde die het in de auto van 2016 wilde realiseren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet