NASCAR

NASCAR: Chase Elliot wint pole voor Daytona 500

De ikonische Hendrick Motorsports Chevrolet met het startnummer 24 vertrekt volgende week zondag voor de Daytona 500 vanaf pole. Jeff Gordon's opvolger Chase Elliott had aan een tijd van 45.845 secs. voldoende om de eerste startplek te veroveren.

Tekst Willem J.Staat
Foto: NASCAR

DIS Chase Elliott 021216


Chase Elliott wint pole voor Daytona 500
De 20-jarige Chase Elliott is de jongste polesitter ooit voor de Daytona 500. De Hendrick Motorsports-coureur kwalificeerde zich met een tijd van 45.845 secs. als eerste. JGR-coureur Matt Kenseth kwalificeerde zich met een tijd van 45.910 secs. als tweede. Ook vertrekken beiden a.s. donderdag vanaf de eerste startrij voor de z.g. CanAm duels die de verdere startplekken zullen bepalen. In het eerste duel gaan de oneven nummers van start en in het tweede de even nummers. Vanaf a.s woensdag wordt er voor "The Great American Race" weer op de Daytona International Speedway getraind.(later meer)

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet