GT

GT: HTP Motorsport bevestigt terugkeer naar Mercedes

12646861 583224218496417 2873115869355188841 o

HTP Motorsport zal dit seizoen maar liefst vier Mercedes-AMG GT3s inzetten in de Blancpain GT Series en op de Nürburgring-Nordschleife. Het in het Duitse Altendietz gevestigde team werd met Maximilian Buhk afgelopen seizoen kampioen in de Blancpain Sprint Series, maar keert na slechts een seizoen terug naar Mercedes.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR

Met een korte boodschap op de eigen website bevestigde het Duitse team vandaag waar iedereen al weken op zat te wachten, in 2016 zal HTP Motorsport in totaal vier auto's van het type Mercedes-AMG GT3 inzetten. De focus ligt daarbij op de Blancpain GT Series en een programma op de Nordschleife.

Hoewel het team zelf nog geen namen van coureurs bekend maakte, liet de Maleisische coureur Jazeman Jaafar al weten dat hij komend seizoen met de HTP Motorsport Mercedes in de Blancpain GT Series zal uitkomen en mogelijk ook de Sepang 12 Hours zal gaan rijden.

HTP 2016 Launch Pressbild 31

Eerder liet HTP Motorsport-eigenaar Wim de Pundert al aan AUTOSPORT.nl weten dat hij zelf met een van de auto's aan de Blancpain GT Sports Club zal gaan deelnemen. "Daarnaast wil ik ook met anderen deel gaan nemen aan enkele Endurance races, om op die manier gewoon wat meer kilometers te kunnen maken en beter voor de dag te kunnen komen," aldus De Pundert.

De namen van de andere coureurs en het exacte programma voor 2016 worden op korte termijn bekend gemaakt.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet