Sportscars

Sportscars: Groeten uit Daytona 2016

IMG 6254
Blijft indrukwekkend: de blik over het binnenterrein van de speedway

Het slaaptekort is enigszins ingehaald en we zijn inmiddels alweer ter plekke voor het volgende evenement, maar naast onze uitgebreide berichtgeving over de 'Rolex 24' van afgelopen weekeinde was er natuurlijk nog genoeg naast de actie op de baan voor een impressie. Daarom hier onze 'Groeten uit Daytona'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions, Ed Heuvink (4)

IMG 6202

De reis begon voor uw redacteur goed: vertraging bij de vlucht van Düsseldorf naar Heathrow vanwege een co-piloot die zich die maandagochtend ziek gemeld had. Natuurlijk was er ter plekke geen vervanging, dus moest er eerst een andere co-piloot vanuit Londen ingevlogen worden. Waardoor ik mijn aansluiting daar natuurlijk miste en uiteindelijk ruim zes uur later in Daytona was dan gepland. '24 Uur van Daytona' gold daardoor dus niet alleen voor de race, maar ook voor mijn reis ernaartoe. Nou ja, alles voor het goede doel.

IMG 6236

Bij Florida denk je eigenlijk altijd aan lekker weer. Nou, niet op die dinsdag. Naar we de volgende dag uit de plaatselijke krant begrepen, viel er een recordhoeveelheid water.

IMG 6583

Ook op de parkeerterreinen op het circuit waren de gevolgen dagen later nog zichtbaar.

IMG 6218

Ook op het strand trotseerden slechts enkelen de omstandigheden.

IMG 6374

Tijdens het weekeinde echter was het droog en zonnig, Florida zoals we het kennen. Voorafgaand aan de race genoten fans in de zon op het asfalt.

IMG 6572

Het weekeinde stond in het teken van de opening van het nieuwe complex van de speedway, dat de circuitdirectie aanduidt als 'het eerste autosportstadion ter wereld'. Toegegeven, het ziet er indrukwekkend uit.

IMG 6255

Vanuit de nieuwe hospitalitysuites hebben bezoekers een fraai uitzicht over de baan, zoals blijkt uit de openingsfoto van dit artikel.


IMG 6284

Blauwe lucht, de vlaggen van de Verenigde Staten en Florida, palmboom en Rolex-klok: Daytona zoals we het graag zien!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet