Formule Renault 3.5

V8 3.5: Beitske Visser kiest voor derde jaar F3.5 met Pons

fr35-test-jerez-20150305-15

Na twee jaar bij AVF heeft Beitske Visser gekozen voor een verlengd verblijf in de Formule V8 3.5, maar wel bij een ander team: Pons Racing. Haar teamgenoot bij het Spaanse team wordt de Pool Alex Bosak.

Tekst en foto: Mattijs Diepraam

Dat Visser haar carrière niet bij AVF zou vervolgen, werd in het najaar al duidelijk toen Tom Dillmann als de nieuwe teamgenoot van Alfonso Celis Jr werd aangekondigd. De Fransman moet bij AVF dezelfde rol vervullen die hij het afgelopen seizoen voor zijn rekening nam als coach van Sean Gelael bij Carlin.

De bevestiging van Dillmann betekende niet dat de Nederlandse de banden met AVF-teambaas Adrián Vallés had verbroken. De Spanjaard bleef haar manager, en dat resulteerde in een contract bij een ander Spaans team: Pons. Het team is bekend met Nederlanders, want Meindert van Buuren Jr kwam er in 2014 (en heel even in 2015) voor uit.

Ook GP3 behoorde nog tot de mogelijkheden voor Visser. Dan zou ze zich hebben gevoegd bij landgenoten Nyck de Vries en Steijn Schothorst. "Mijn manager is met GP3 en F3.5 bezig geweest", vertelt Visser desgevraagd, "en dit is eruit gekomen."

Pons maakte meteen ook de teamgenoot van Visser bekend. Dat wordt de 22-jarige Alex Bosak. De Pool reed vorig jaar bij Arden in de GP3.

Bij Téo Martin (dat samenwerkt met Villota Motorsport) stapt intussen Yu Kanamaru in. Daardoor komt het totaal aan bevestigde F3.5-coureurs op negen: Delétraz bij Fortec, Orudzhev bij Arden, Dillmann en Celis Jr bij AVF, Vaxivière en Atoev bij Spirit of Race (de nieuwste loot aan de AF Corse-tak) en nu dus Visser, Bosak en Kanamaru.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet