Formula E

Formule E: eDams Senior Managers Alain Prost en Jean Paul Driot meer dan tevreden na Punta del Este

Na de derde Formule E-wedstrijd van dit seizoen waren e.Dams Senior Managers Alain Prost en Jean Paul Driot meer dan tevreden over de behaalde resultaten. Vooral de prestatie van Sebastien Buemi mag indrukwekkend genoemd worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's e.Dams Renault

2015 Buemi
Indrukwekkende prestatie van Buemi in Uruguay. Hij leidt nu het kampioenschap.


EDams Senior Managers Alain Prost en Jean Paul Driot meer dan tevreden na Punta del Este. Debriefing met Alain Prost en Jean Paul Driot

Jean Paul Driot: "Wij zijn erg verheugd over de prestaties van Sebastien en Nico. In de wedstrijd leverden zij een verbazingwekkend resultaat. Ook het team verrichtte fantastisch werk."

Alain Prost: "Na een aantal problemen gedurende het weekend zette het team flink haar schouders eronder. Zeker na de crash van Sebastien in de tweede vrije training. De monteurs hebben hun uiterste best gedaan om de auto nog voor de start van de wedstrijd klaar te krijgen."

Jean Paul Driot: " Inderdaad maar de rijders hebben ook schitterend werk verricht. Vanaf een vijfde startplek reed Sebastien werkelijk briljant naar de eerste en wist die positie tot het einde vast te houden. Soms is het moeilijk om na zo'n tegenslag terug te slaan. Zeker in de Formule E omdat er maar weinig tijd tussen iedere sessie ligt."

2015 Prost Driot
eDams Senior Managers Jean Paul Driot en Alain Prost waren meer dan tevreden.

Alain Prost: "Qua set-up is dit kampioenschap uniek. In deze wedstrijd heeft de ervaring van het team een rol gespeeld. Zeker ze zich goed aan de situatie wisten aan te passen. Soms kan het na een dergelijke gebeurtenis gedurende het wedstrijdweekend nogal moeilijk zijn om terug te slaan. De resultaten van zowel Sebastien en Nico brengen ons aan de kop van het Team en rijderskampioenschap. En voor de Kerstmis break is dit een echt goed uitgangspunt."

Jean Paul Driot: "Voor de moraal van het team is dit zeer goed voor Buenos Aires in het Nieuwe Jaar. Om onszelf te verbeteren blijven we ook volgende maand hard werken. Als team steken wij hier veel tijd en energie in zodat wij bij mogelijke problemen snel en professioneel kunnen reageren."

2015 Winnaar Buemi
Buemi was de grote man in Punta del Este.

Alain Prost: "Wij beschikken zeker over een goede auto en maakten in Uruguay enkele goede keuzes. De technische problemen van Nico in Beijing en de issues die we in Putrajaya hadden bewijzen dat er nog veel werk te doen is en dat we niet op onze lauweren kunnen gaan rusten. Voor het kampioenschap is het goed dat er competitie is. Twee of drie teams moeten werkelijk om de kop vechten. Onze overwinning in Punta del Este heeft ons eigenlijk maar net aan de kop gebracht. Maar het is belangrijk om dit momentum voor de rest van het seizoen te behouden en dit gaat een grote uitdaging worden!"

2015 Prost Va en Zo
Vader en zoon Prost volgen aandachtig de verrichtingen van de concurrentie.

Stand Kampioenschap
1 Sebastien Buemi 62
2 Lucas di Grassi 61
3 Jerome D'Ambrosio 28
4 Sam Bird 24
5 Loic Duval 24

Stand teams
1 Renault e.dams 73
2 ABT Schaeffler Audi Sport 71
3 Dragon Racing 52
4 DS Virgin Racing 30
5 Mahindra Racing 27
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet