Formula 4

Job van Uitert met Jenzer Motorsport in ADAC Formula 4

job 4802

Job van Uitert zal in 2016 opnieuw uitkomen in het Duits Formule 4 kampioenschap, de eerste stap op de ladder richting Formule 1. Het 17-jarige talent uit Dongen doet dit bij het gerenommeerde Jenzer Motorsport dat in het verleden aan de wieg stond van succesvolle Formule 1, Le Mans en DTM coureurs als Neel Jani, Timo Bernhard en Bruno Spengler.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Afgelopen seizoen maakte Van Uitert zijn debuut in het ADAC Formule 4 kampioenschap nadat hij in 2014 zijn eerste wedstrijdmeters reed in de Ribank Mazda Max5 cup, waarin hij uiteindelijk beslag legde op de derde plek in het kampioenschap. Een noodgedwongen late keuze voor de Duitse Formule 4 klasse, nadat het Formule Renault 1600 kampioenschap werd gecanceld, zorgde ervoor dat het KNAF Talent First Talent vrijwel niet kon testen voor de eerste race op Oschersleben. 2015 stond daarmee in het teken van leren, leren en nog eens leren voor Van Uitert: "Afgelopen jaar was zwaar, maar zo ontzettend leerzaam. Ik kwam in mijn eerste formulewagen seizoen terecht in misschien wel de zwaarste junioren competitie van Europa, met 37 deelnemers maar zonder baan- en wagenkennis. Gedurende het seizoen wist ik de aansluiting te vinden en maakte ik uiteindelijk aanspraak op top tien resultaten", aldus Van Uitert die met Jenzer Motorsport de volgende stap hoopt te maken.

job 4801

"Jenzer Motosport heeft extreem veel ervaring in het opleiden van jonge coureurs en zijn in zowel het Duits als het Italiaans Formule 4 kampioenschap actief. Dit is zonder twijfel voor mij de beste plek om mijn carrière te vervolgen." Het Zwitserse team doet, met Andreas Jenzer aan het roer, al meer dan dertig jaar mee om de prijzen in de grootste formulewagen kampioenschappen van Europa en boekte successen in verschillende categorieën waaronder Formule Renault 2.0, de GP3 series en de World Series by Renault. Maar niet alleen de uitgebreide staat van dienst zorgt ervoor dat Van Uitert blij is dat hij in 2016 voor de Zwitsers uitkomt: "Ik heb de afgelopen tijd bij verschillende teams getest maar verreweg de beste klik heb ik bij dit team. Je kan aan alles merken dat Jenzer Motorsport niet alleen voor de zeges gaat maar ook zich richt op de ontwikkeling van jonge coureurs. De begeleiding is allesomvattend en intens maar tegelijkertijd zorgen ze er ook voor dat je als coureur het plezier erin houdt en ik weet zeker dat juist daarom dit de plek is waar ik moet zijn om mij verder te ontwikkelen."

Het ADAC Formule 4 kampioenschap zal ook in 2016 in het voorprogramma van het Duits GT kampioenschap racen en bestaat uit acht evenementen met drie races per weekend op circuits als de Nürburgring , Hockenheimring en de Red Bull Ring maar ook op het circuit van Zandvoort, de thuisbaan van Job van Uitert. "Het is fantastisch dat we dit jaar ook op Zandvoort racen. Het is het circuit waar ik de meeste meters heb gemaakt en waar ik natuurlijk een extra steuntje in de rug hoop te krijgen van de support van familie en vrienden maar ik kijk enorm uit naar alle wedstrijden want het zijn stuk voor stuk prachtige circuits!"

Naast het Duits kampioenschap staan ook wedstrijden in de Italiaanse serie op het programma maar de hoofdfocus ligt uiteraard op het zo goed mogelijk presteren in de ADAC Formule 4. "Ik wil dit seizoen steevast in de top tien acteren en kunnen vechten om podiumplaatsen." Het grootste doel is echter om de razendsnelle ontwikkeling van Job van Uitert in de volgende versnelling te brengen: "Als ik de lessen die ik in 2015 heb geleerd meeneem en met Jenzer Motorsport weer een stap weet te maken, komen die resultaten er, daar ben ik van overtuigd!"

ADAC Formule 4 Calender 2016

15/04/16 - 17/04/16 Motorsport Arena Oschersleben

29/04/16 - 01/05/16 Sachsenring

03/06/16 - 05/06/16 Lausitzring

22/07/16 - 24/07/16 Red Bull Ring

05/08/16 - 07/08/16 Nürburgring

19/08/16 - 21/08/16 Circuit Park Zandvoort

30/09/16 - 02/10/16 Hockenheimring
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet