Diversen

Div: Groeten uit Stuttgart 1: Mercedes-Benz viert grandioos seizoen met 'Stars & Cars'

IMG 5255
De Mercedes-Benz Arena bood plaats aan een 681 meter lang parcours

Mercedes-Benz kan dit jaar terugzien op een seizoen van superlatieven in de autosport met titelsuccessen in Formule 1, DTM, EK Formule 3, ADAC GT Masters en de FIA GT World Cup. Om dat in stijl te vieren, organiseerde het merk in Stuttgart het evenement 'Stars & Cars'. Anders dan in voorgaande jaren werd er niet ergens op het fabrieksterrein wat gereden, maar was het voetbalveld in de naastgelegen 'Mercedes-Benz Arena' met behulp van 2.400 ton grind en 1.220 ton asfalt omgetoverd in een 681 meter lang parcours, waar naar het voorbeeld van de 'Race of Champions' rijders in onderlinge competitie tegen elkaar aantraden. Daniel Juncadella kwam daarbij als winnaar uit de bus, maar belangrijker was dat alle aanwezigen (de beschikbare 36.000 plaatsen in het stadion waren uitverkocht!) een prachtig evenement beleefden, met naast de autosportactiviteiten ook tal van muzikale optredens van gerenommeerde (Duitse) artiesten. Dat smaakt duidelijk naar meer...

Tekst: René de Boer (vanuit Stuttgart, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR, Rebocar
IMG 5243

"Er komen meer mensen dan normaal bij het voetballen", hoorden we van meerdere bezoekers. Of dat waar is of niet, kunnen we niet beoordelen, maar het was in ieder geval gezellig druk.

IMG 5244

Natuurlijk waren er ook vele fanartikelen beschikbaar.

151213 MB kampioenen

De autosportkampioenen van Mercedes-Benz in 2015 (en Nico Rosberg), plus bestuurslid Thomas Weber en bestuursvoorzitter Dr. Dieter Zetsche.

151213 MB crew

Indrukwekkende opstelling van de kampioensauto's, -rijders en -teams.

151213 MB Moss Herrmann

Hans Herrmann en Sir Stirling Moss (achter het stuur) reden een ronde over het parcours met de legendarische Mercedes-Benz 300 SLR, waarmee Moss in 1955 de Mille Miglia won.

151213 MB Susie

Van Susie Wolff werd tijdens 'Stars & Cars' officieel afscheid genomen.

IMG 5245

Zo vader, zo zoon, deel 1: Roland en Sebastian Asch.

IMG 5246

Zo vader, zo zoon, deel 2: Luca en Klaus Ludwig.

151213 MB directie

De hele directie was aanwezig: vlnr bestuursleden Ola Kallenius en Thomas Weber, bestuursvoorzitter Zetsche, sportdirecteur Toto Wolff en Niki Lauda, mededirecteur van het F1-team.

151213 MB Museum

Eerder waren de DTM-kampioensauto van Pascal Wehrlein en de F1-kampioensauto van Lewis Hamilton officieel toegevoegd aan de collectie van het Mercedes-Benz Museum.

151213 MB Voorronde

Tijdens de achtste finales kwamen de rijders met Mercedes-AMG A 45 4MATICs in actie.

151213 MB Finale

Na de Mercedes-AMG C 63 S en de Mercedes-AMG GT S in respectievelijk de kwart- en halve finale vormde de SLS AMG GT3 het strijdwapen voor de finale, die ging tussen DTM-rijders Pascal Wehrlein (in de witte auto) en Daniel Juncadella.

151213 MB top3

Juncadella kwam daarbij als winnaar uit de bus, voor Wehrlein en Hamilton.

151213 AMG Customer sport

's Avonds was er nog de huldiging van de succesvolle GT-rijders, waarbij ook onze landgenoten Yelmer Buurman, Jaap van Lagen, Christiaan Frankenhout en Renger van der Zande aanwezig waren. Daarna werd er uitgebreid feestgevierd, en het was nog lang onrustig in Stuttgart...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet