TCR Series

TCR Benelux: Wat kost een TCR-auto en wanneer zijn ze beschikbaar?

TCR001

Tijdens de Kick-off in het Belgische Mettet kreeg iedereen uitvoerig de gelegenheid om bij de aanwezige constructeurs informatie in te winnen over de tot dan vijf beschikbare TCR-auto's. Ondertussen maakten alle constructeurs of hun satelliet teams, zoals CM Motorsport voor de Alfa TCR, meer details bekend over de kostprijs en, vooral, de leveringstermijn. We zetten alles op een rijtje.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

TRC013


De SEAT Léon Cup Racer, met gewone DSG-versnellingsbak, is met zijn € 85.000 nog steeds de goedkoopste. De versie met sequentiële bak kost € 110.000 en dat is dezelfde prijs als de VW Golf, die overigens beide van de band rollen bij SEAT Sport. Voor de in Mettet tijdens de Kick-off in wereldpremière voorgestelde Opel Astra TCR betaal je € 95.000, terwijl de kostprijs van de Honda Civic onder invloed van het stijgen van de kostprijs van bepaalde wisselstukken een beetje is gestegen en nu € 104.000 kost. De Subaru WRX STI en de Alfa Romeo Giulietta hebben hetzelfde prijskaartje van € 98.000.

TCR Kick-off - VW Golf - Subaru WRX

Voor het aanleveren van de TCR-auto's geldt een gemiddelde wachttijd van vier maanden. Bij SEAT Sport is de eerste levering voorzien voor half maart en dat geldt ook voor de VW Golf. Het is dan ook geen toeval dat zowel de SEAT als de VW in het Spaanse Abrera aan de man/vrouw worden gebracht.

Twaalf weken gaan er voorbij om een nieuwe Astra te bouwen en deze auto kan dus vanaf half februari in het bezit te komen van de potentiële eigenaars.

TCR Kick-off - Honda Civic

Bij JAS Motorsport staan er 35 Honda's Civic op de 'to do'-lijst en één daarvan werd, voorlopig, gereserveerd op naam van TCR Benelux. De eerste Civic zal de werkplaatsen in het Italiaanse Arluno half februari verlaten.

TCR008

Een zelfde planning bij Top Run voor het aanleveren van de Subaru, terwijl bij Romeo Ferraris in de Via Lambro vier maanden nodig zijn om een exemplaar van de Giulietta TCR te bouwen. Verduidelijken we nog dat Romeo Ferraris verantwoordelijk is voor de bouw en de ontwikkeling van de Italiaanse bolide en dat de verkoop en de marketing in handen is van CM Motorsport.

2015-2015 Alfa Romeo Giulietta TCR---AR Giulietta TCR 6

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet