GT

GT: ADAC GT Masters ook in 2016 weer op Zandvoort, gezamenlijk evenement met DTM op Lausitzring

151113 ADAC Zandvoort
De ADAC GT Masters rijden ook in 2016 weer op Circuit Park Zandvoort.

Ook in 2016 is de Duitse ADAC GT Masters te gast op Circuit Park Zandvoort. Het evenement, dat naar alle waarschijnlijkheid weer gecombineerd wordt met de Formule 3-Masters, staat voor het weekeinde van 19 tot en met 21 augustus 2016 op de kalender. In tegenstelling tot dit jaar is in 2016 ook de ADAC Formule 4 van de partij. In totaal reduceert de ADAC het aantal evenementen van acht naar zeven: de wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps werd geschrapt en krijgt geen vervanging. Daarentegen heeft de ADAC GT Masters wel een gemeenschappelijk evenement met de DTM: tijdens het weekeinde van 3 tot en met 5 juni 2016 rijden ADAC GT Masters en F4 samen met de DTM op de Lausitzring.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: ADAC

Het gerucht van een gezamenlijk evenement van ADAC en DTM zweefde al een tijdje rond. Zeker nu alledrie de DTM-merken Audi, BMW en Mercedes-Benz volgend jaar met respectievelijk de R8 LMS, de M6 GT3 en de Mercedes-AMG GT3 elk een nieuwe GT3-auto voor klantenteams in huis hebben, die ook in de ADAC GT Masters aan de start worden verwacht, is het combineren van beide klassen in één weekeinde beslist zinvol. ADAC GT en DTM reden in 2008 al een keer samen op de Norisring en eigenlijk zou het raceweekeinde op het stratencircuit in Neurenberg ideaal zijn om dit project te herhalen, alleen al omdat je daar altijd een vol huis hebt, maar omdat tegenwoordig beide series vinden dat ze ook in permanente pitboxen moeten worden ondergebracht, kan dit alleen op een circuit waar voldoende boxen aanwezig zijn, en dat is dus de Lausitzring. Omdat de Formule 3 de Lausitzring al jarenlang links (of in dit geval eerder rechts) laat liggen, is er voldoende ruimte in het tijdschema van het weekeinde om beide series te laten rijden, aangevuld met de ADAC Formule 4, Porsche Carrera Cup en – wellicht – de Audi Sport TT Cup.

Dat de ADAC GT Masters in zijn tiende seizoen slechts zeven evenementen op de kalender heeft, is wel enigszins mager, maar wellicht ook een poging om de budgetten te verminderen en daardoor het aantal deelnemers weer wat te vergroten. Ook wordt het prijzengeld verhoogd tot in totaal 500.000 Euro. Het seizoen start traditioneel op het circuit van Oschersleben, waar tijdens het Paasweekeinde (15-17 april) gereden wordt. Dan volgen optredens op de Sachsenring (29 april-1 mei), het al genoemde DTM-weekeinde op de Lausitzring (3-5 juni), de Red Bull Ring in Oostenrijk (22-24 juli), de Nürburgring (5-7 augustus), Circuit Park Zandvoort (19-21 augustus) en de finale op de Hockenheimring Baden-Württemberg (30 september-2 oktober).

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 13 november 2015 19:03

  In 7 weekends om €500.000 racen? Als dat niet meer deelnemers oplevert.... De Adac heeft met de GT Masters, Formule 4 en de TCR in ieder geval een goed programma!

  • 1
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 14 november 2015 10:48

  Stelde dit jaar helaas wat teleur.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet