Diversen

Div: Stephane Kox wint Belgische BMW M235i titel

Zo vader zo dochter. Stephane Kox is afgelopen weekend succesvol in de voetsporen van haar vader getreden. Samen met de Pool Maciej Dreszer pakte zij de titel in de Belgische BMW M235i Cup. Voor Stephane is het haar eerste titel in de toerwagenracerij.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Evers Media

2015 Kox BGDC 1
Eerste toerwagentitel voor Stephane Kox tijdens de Race Promotion Night. Een wedstrijd van 6U en 40 minuten.

Stephane Kox wint Belgische BMW M23i titel
Stephane Kox heeft afgelopen weekend samen met de Pool Maciej Dreszer en haar vader Peter de Belgische BMW M23i Cup op haar naam geschreven. Samen met Maciej Dreszer behaalde Stephane twee overwinningen en drie tweede plaatsen. Tijdens de laatste BGDC-wedstrijd hadden Stephane en Maciej aan een tweede plek voldoende om de titel veilig te stellen. Hun grootste concurrent was de Duitser Michael Schrey die samen met Alexander Mies een combinatie vormden. Vorig jaar waren zij in de VLN actief en werden in België tot de grote titelfavorieten gerekend.

In de BMW 235i Cup klasse pakte Peter de pole en Stephane nam de tweede wedstrijdstint voor haar rekening.Stephane Kox: "De man reed zo ontzettend agressief en op een gegeven moment ging hij er gewoon vol vanaf. Toen ben ik van hem weggereden. Ik heb het toen wat rustiger aan gedaan. Hij is naar binnen gegaan en 15 ronden later zag ik hem weer in mijn spiegels opduiken. In eerste instantie kregen ze een Stop/Go voor een geluidsovertreding maar omdat Schrey de zwarte vlag negeerde kreeg hij vijf ronden straf aan zijn broek. Jammer genoeg haalde Maciej onder geel in want anders hadden we gewonnen. Mijn vader heeft nog de laatste stint gereden en reed er nog 2/3 secs. vanaf. Onvoldoende voor de overwinning maar voldoende voor de titel. Ook een safetycar eerder in de wedstrijd viel eigenlijk nog in ons nadeel uit." Na de wedstrijd was er nog wel een protest tegen de BMW 235i van Kox-Kox- Derdaele, maar de auto bleek geheel conform reglement te zijn.

2015 Kox BGDC2
Twee overwinningen en driemaal tweede gedurende het seizoen.

Eerder dit seizoen zegevierde Stephane samen met haar vader in de 24 Uur van Zolder en op Spa. Voor de toekomst wil Stephane zich op de TCR richten. Zij heeft al eerder met een Seat gereden. De grote droom is natuurlijk de GT-wereld waarin haar vader jarenlang actief is. De wedstrijd in de BMW 235i Cup werd gewonnen door de combinatie Redant/Vanneste/Derdaele. Als derde eindigden Beckers/Bruynoghe/Van Samang, eveneens in een BMW 235i

2015 Kox BGDC 3
De concurrentie had het nakijken....
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet