NASCAR

NASCAR: Keselowski bezorgt Team Penske vierde Xfinity Teamtitel in Texas

In een fel bevochten Xfinity wedstrijd behaalde Brad Keselowski de overwinning en bezorgde teambaas Roger Penske de vierde teamtitel in vijf jaar. Voor Keselowski betekende het zijn vierde Xfinity-overwinning dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Keselowski Texas
Vierde teamtitel voor Team Penske in de Xfinity series in Texas.


Keselowski bezorgt Team Penske Xfinity Teamtitel in Texas
Op de 1.5 mijl lange Texas Motor Speedway behaalde Brad Keselowski zijn tweede Xfinity seizoensoverwinning. Voor de No 22 Ford die met regelmaat door Keselowski en zijn teammaten Joey Logano en Ryan Blaney gereden werd betekende het de achtste seizoenszege. Voor Roger Penske betekende het de derde achtereenvolgende teamtitel.

Na een herstart in de 189e ronde nam Keselowski de leiding van polesitter Austin Dillon over en stond die niet meer af. Kevin Harvick eindigde met een JR Motorsports Chevrolet op 1.137 sec. achterstand als tweede. Kort voor het einde moest Dillon zijn tweede plek ook nog eens prijsgeven.

Keselowski eindigde in zijn laatste vier Xfinity-starts in Texas tweemaal als eerste en tweemaal als tweede. In Keselowski 's laatste twaalf Xfinity starts in Texas kwam hij op de "Cowtown Track" elf maal aan de finish en eindigde nooit lager dan zevende.

In het begin leek Victory Lane voor Keselowski geen zekere bestemming te zijn want het waren vooral Kevin Harvick en Kyle Busch die domineerden. Een gebroken versnellingspook beroofde Busch van zijn kansen. Busch beschikte alleen nog over de vierde versnelling. Een neutralisatie in de 79e ronde betekende ook pech voor Kevin Harvick. Door een loszittend wiel moest de JR Motorsports-coureur tweemaal naar binnen.

Busch Texas
Een kapotte vierde versnelling beroofde Kyle Busch van zijn kansen.

Ganassi-coureur Kyle Larson reed ruim 50 ronden aan de leiding maar spinde door een klapband in de 176e ronde van de baan. Daardoor kreeg Harvick kortstondig de kop weer terug in handen. Bij het verlaten van de pits in de 185e ronde ging het gevecht tussen Keselowski, Dillon en Harvick.

Brad Keselowski: "Austin Dillon was als eerste naar buiten en dat zag er goed voor hem uit. Die is niet gemakkelijk te verslaan. Hij reed een fantastische wedstrijd. Ook Kevin Harvick deed het erg goed evenals Kyle Busch. Tot aan zijn klapband was ik ervan overtuigd dat Kyle Larson er met de overwinning mee vandoor zou gaan. De concurrentie was zwaar vandaag en dit maakte het voor het gehele Discount Tire Ford Team toch wel een bijzondere overwinning. Ik ben er erg trots op dat ik teameigenaar Roger Penske de vierde teamtitel bezorgd heb. Toen ik in 2010 naar Team Penske kwam hadden we niets. Nu hebben wij er vier binnen vijf jaar en ik ben trots op dit resultaat."

Race Texas
Prachtige strijd om de kop in Texas.

Achter Dillon eindigden Erik Jones, Ty Dillon resp. als vierde en vijfde. Chris Buescher kwam met een elfde plek weer een stapje dichterbij de Xfinity-series titel. Met nog twee races te gaan heeft hij een voorsprong van 24 punten op regerend kampioen Chase Elliott.
Buescher: " Op dit moment is het nog niet comfortabel. We hebben een marge maar als we in de laatste twee races twee top 10 resultaten behalen dan zitten we goed. Daarvoor hebben we de komende weken wel twee solide wedstrijden nodig."

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 200 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
3. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
4. Erik Jones Toyota 200 ronden
5. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
6. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
7. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
8. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
9. Regan Smith Chevrolet 200 ronden
10. Elliott Sadler Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet