WTCC

WTCC: 'Pechito' López met winst naar wereldtitel, Catsburg en Coronel al in eerste ronde uit de race

151101 WTCC R1 Lopez
'Pechito' López wint voor het tweede jaar op rij de wereldtitel

José-María López is de oude en de nieuwe wereldkampioen bij de toerwagens. De Argentijn, die
vanaf pole-position startte, had aan de overwinning tijdens de eerste race op het circuit van Buriram in Thailand meer dan genoeg om, met nog drie wedstrijden te gaan, de titel veilig te stellen. Citroën was al zeker van de wereldtitel bij de constructeurs. Achter López eindigden zijn teamgenoten Loeb en Ma, terwijl Bennani als vierde de beste privérijder was. Voor onze landgenoten Coronel en Catsburg was de race na aanrijdingen net na de start al ten einde.


Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR


151101 WTCC R1 Start


Bij de start pakt López de leiding voor Loeb en Bennani. In de eerste bocht komen Coronel, Catsburg en Lapierre met elkaar in botsing. Voor alledrie is de race met flinke schade ten einde. Verderop in het veld botsen Muller en Valente, waarbij ook Michelisz geraakt wordt. De safety-car komt in actie. López leidt voor Loeb, Benanni, Ma, Chilton en Monteiro. In ronde vijf wordt de race weer vrijgegeven. Loeb plaatst een aanval op López, maar komt zelf onder druk van Bennani, die vervolgens echter zijn derde plek verliest aan Ma. In de zesde ronde komen Monteiro en Filippi met elkaar in botsing, waarop de Chevrolet-rijder in de rondte gaat en met gebroken linker voorwielophanging de strijd moet staken.

151101 WTCC R1 Coronel crash
Voor Nicky Catsburg en Tom Coronel is de race over na een aanrijding in de eerste ronde

Lada-rijder Rob Huff passeert in de zevende ronde aan de buitenkant Stefano D'Aste in de Allinkl.com-Chevrolet en neemt daarmee de achtste plaats over. Vervolgens komt D'Aste meer en meer onder druk van Demoustier. In ronde tien valt de auto van Chilton stil, zo te zien met een beschadigd wiel, waarmee lokale held Tin Sritrai op de tiende plaats en daarmee in de punten rijdt. Huff passeert Monteiro en is daarmee zesde, de Honda-rijder heeft te kampen met een loszittende motorkap vanwege schade.

Vooraan gebeurt er niets meer en zo wint López, waarmee hij tevens zeker is van het prolongeren van de wereldtitel. Teamgenoten Loeb en Ma completeren het Citroën-podium, terwijl Bennani als vierde de Yokohama Independents' Trophy wint. Daarachter eindigen Tarquini, Huff, Monteiro, D'Aste, Demoustier en Sritrai.

151101 WTCC R1 Citroen team
Feest in het Citroënkamp

Uitslag:
1. José-María López (Arg), Citroën C-Elysée WTCC, 16 ronden
2. Sébastien Loeb (Fra), Citroën C-Elysée WTCC, op 1,380
3. Qing Hua Ma (Chn), Citroën C-Elysée WTCC, op 5,376
4. Mehdi Bennani (Mar), Citroën C-Elysée WTCC, op 7,202
5. Gabriele Tarquini (Ita), Honda Civic WTCC, op 14,500
6. Rob Huff (GBr), Lada Vesta, op 15,177
7. Tiago Monteiro (Por), Honda Civic WTCC, op 18,493
8. Stefano D'Aste (Ita), Chevrolet RML Cruze TC1, op 21,004

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet