Supercar Challenge

Supercar Challenge: Grouwels/Snoeks en Lamster/Molenaar zijn de GT kampioenen

hoofdfoto

De ontknoping kwam er, maar de volgorde in de race was anders dan verwacht. Roger Grouwels en Kelvin Snoeks reden naar een vijfde plaats, voldoende om het kampioenschap naar zich toe te trekken. De racewinnaar werd de McLaren van Peter Kox en Nico Pronk en de winnaar in de GTB-divisie was Dontje/Kool voor teamgenoot Max Koebolt. Patrick Lamster en Donald Molenaar werden zevende en sleepten daarmee ook hun kampioenschap in de GTB-divisie binnen.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

20151018 rl1 6534


Bij de start nam Jeffrey van Hooydonk de leiding en reed zich helemaal los van het veld. Zijn voorsprong op zijn achtervolgers is dit jaar nog nooit zo groot geweest. Nico Pronk deed het ook goed en verdedigde zijn tweede plaats, gevolgd door een opvallend snel gestarte Donald Molenaar. Achter Molenaar zagen we pas Roger Grouwels, die het vrij rustig aan deed om zijn punten niet in gevaar te brengen.

20151018 rl2 1086

De race ontaarde een beetje in een optocht, maar de smaakmaker van de race was Cor Euser. Aanvankelijk reed hij voor Henry Zumbrink en Henk Thuis, na de pit window lag hij tweede en begon hij zelfs te pushen voor de eerste plaats.

20151018 rl2 1112

Dat was helaas een brug te ver, nadat Peter Kox het stuur had overgenomen was de zilvergrijze McLaren niet te stuiten reed hij naar de overwinning. Hij passeerde Euser aan de buitenkant in de Ramshoek en passeerde zelfs Nicolas Vandierendonck (Corvette). het einde van de race werd het megaspannend omdat Zumbrink aan begon te dringen bij de multicolored Marcos. Euser gaf geen krimp en wist zelfs als derde over de finish te gaan, voor Zumbrink.

De GTB-divisie werd een overwinning voor Milan Dontje en Ferdinand Kool (Corvette) met in hun kielzog DayVTec teamgenoot Max Koebolt. Rondenlang reden de twee Corvettes achter elkaar over het circuit en waren ze een regelrecht reclamefilmpje voor Kartcentrum Lelystad. Koebolt had echter een te korte pitstop gemaakt en moest ook nog even de pits opzoeken vanwege een stop-and-go-penalty. Derde werd Ward Sluys met de BMW M4 Silhouette, die daarmee na zijn overwinning van de dag ervoor een goed weekend kon afsluiten.

20151018 rl1 6711

De eindfase van de race bracht nog twee speciale momenten. Henk Thuis parkeerde de gele Vicora met panne langs de baan en Patrick Lamster was zo blij met zijn kampioenschap, dat hij na over de eindstreep te zijn gekomen, zijn Porsche na de Haarbocht met de achterkant in de vangrail parkeerde. In ieder geval een fraaie afsluiting van het Supercar Challenge seizoen 2015, met Grouwels/Snoeks (SuperGT, zie onderstaande foto) en Lamster/Molenaar (Porsche 997 GT3) als SuperGT en GTB-kampioen!

20151018 rl1 6862

Lang aan de leiding maar uiteindelijk toch tweede in het kampioenschap: Jeffrey van Hooydonk en Nicolas Vandierendonck met de Shipex-Corvette:

20151018 rl1 6756

Ward Sluys derde in de GTB-divisie op zondagmiddag.

Uitslag Formido Finaleraces zondag:

SuperGT en GTB-divisie

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet