Supercar Challenge

Sam Dejonghe onbedreigd winnaar, Filip Declercq kampioen Superlights 2

hoofdfoto

Sam Dejonghe liet er geen onduidelijkheid over bestaan, hij won op zaterdag de eerste Superlight race van het weekend. Filip Declercq deed hetzelfde in de Superlight 2-divisie en daarmee sleepte hij tevens het kampioenschap binnen. De Belgische driekleur wapperde bovenaan op het podium en Norma kon twee overwiningen op zijn lijstje noteren.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

norma


Tijdens de opwarmronde viel Kenny Boeyens al direct stil in de Haarbocht, een voorbode van zijn uitvalbeurt tijdens de race. Na vijf ronden moest hij zijn Norma aan de kant zetten.

755

De start was spectaculair, waarbij Rob Kamphues rigoureus de leiding nam met zijn Radical SR8. De TV presentator toonde daarmee aan dat hij uit het goede racehout is gesneden is en ondanks een korte racepauze midden in het seizoen, nog steeds hard kan gaan. Vervolgens werd hij ingehaald door Sam Dejonghe, die zijn eerste plaats niet meer afstond. Hij ging als racewinnaar onder de finishvlag door. Dejonghe na afloop: "Dit was misschien wel mijn makkelijkste race van het seizoen. Er stonden opvallend veel auto's naast de baan. Morgen kampioen?"

radical

Tim Joossen katapulteerde zijn Tatuus PY012 bij de start ook naar voren en raakte bij het ingaan van de Haarbocht de Norma van Filip Declercq. De aanrijding van achteren had geen gevolgen, dus beide heren vervolgden hun race. En na afloop geen kwade gezichten bij Joossen en Declercq, het was duidelijk een ongelukje. Declercq focuste zich op zijn overwinning en daarmee op het behalen van het kampioenschap. Een geweldige prestatie als je bedenkt dat hij met een zeer beperkt budget het seizoen heeft vol gemaakt!

702

Yorck Schumacher schoot met zijn Wolf GB08 in de vierde ronde de baan af in Ossebroeken. Spijtig voor Schumacher, die bij de start nog even tweede lag. Het werd geen gelukkige race voor hem, uiteindelijk eindigde hij op een teleurstellende vierde plaats bij de Superlights 1 en tiende algemeen. Met 99 punten staat hij samen met Joey van Splunteren tweede in het kampioenschap, dus zondag wordt het nog een hele toer om de leider De Cock/Dejonghe (115pt) voorbij te komen.

duel

De gele Radical SR3 RS van Dierkes/Höschler schoot nog van de baan af en we zagen achteraan het veld, dat de meerijdende auto's uit de Avenger Cup een leuke strijd met elkaar leverden. Qua snelheid kwamen ze een beetje te kort op de Superlights.

Halfverwege de race waren de kaarten geschud en reed iedereen naar de finishvlag. Paul Sieljes probeerde zich nog op te werken, maar zijn pogingen eindigden bij de vierde plaats. BlueBerry Racing-teamgenoot De Graaff/Ribbens kwam ook in het grind terecht. Tijdens de eerste race van hun testweekend waren ze daardoor hekkensluiter in het veld. Dick Freebird had de smaak te pakken, hij reed met zijn Radical SR3 een onbedreigde race naar de tweede plaats in de Superlight 2-divisie, gevolgd door David Houthoofd met zijn blauwe Norma op de derde plaats. Freebird na afloop: ''Mijn motor hield in tijdens de race, anders had ik nog wel bij Filip Declercq kunnen aanhaken."

kamphues

Tevreden gezichten na afloop. Rob Kamphues: "Ik had een goeie start, maar de versnellingsbak gaf wat problemen. Daar had ik vier ronden last van, toen kon ik weer gaan inlopen op Tim Joossen, maar ik kon hem niet voorbij komen. Ik ben toen constant gaan rijden om de finishvlag te halen, vooral toen ik ook nog de Wolf van Schumacher in het grind zag staan. Het was hier en daar verraderlijk glad..."

Uitslag Formido Finalerace 1 Superlights:

Race 1 Superlights zaterdag

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet