NASCAR

NASCAR: Kyle Busch behaalt formidabele 75e Xfinity zege in Kansas

Kyle Busch behaalde in Kansas een formidabele Xfinity-zege. De JGR-coureur had alle parameters tegen zich. Een snelle teamgenoot, een penalty en een pitstop waarna hij naar de zevende plek terugviel. Het maakte voor Kyle Busch weinig uit. Hij behaalde zijn vijfde Xfinity-overwinning in 20 starts dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kyle Busch Kansas 2
Megavoorstelling van Kyle Busch in Kansas.


Kyle Busch behaalt formidable 75e Xfinity-zege in Kansas
In Kansas behaalde verbeterde Kyle Busch zijn eigen Xfinity-zegerecord. Busch heeft er inmiddels 75 op zijn naam staan en won voor de derde maal in zijn carriere in Kansas.Na een zevende neutralisatie in de 157e ronde herstartte Busch als zevende maar binnen één ronde bevond hij zich al in tweede positie. In de volgende 28 ronden schaduwde hij zijn teammaat Matt Kenseth. Pas in de 185e ronde kon Busch toeslaan. Ook een blew-up van een andere deelnemer wist Busch te overleven. Direct na de herstart nam hij afstand van Kenseth en versloeg zijn teamgenoot met een voorsprong van 0.607 secs.

Kyle Busch: "Ik wist eigenlijk niet of we vandaag voor Kenseth wel voldoende in huis hadden maar aan het einde van de wedstrijd koelde de baan wat af en werd het kouder waardoor Kenseth toch wat "loose" werd. Ik trapte gewoon keihard het gas in en de auto ging heel goed door de bocht heen.De Monster Energy Toyota Camry was fantastisch evenals crewchief Chris Gayle. Zij brachten mij een in goede positie om met Matt het gevecht aan te gaan. Erg koel om vandaag in Victory Lane te staan. Ik wist nog niet eens hoe ik hem zou passeren. Maar ik kreeg het wel voor elkaar."

Kenseth was "loose" en zijn auto werd eigenlijk steeds minder. Matt Kenseth: "Het is frustrerend om weer verslagen te worden. In Chicago beschikten wij over een betere auto, maar tweede is toch ook niet slecht denk ik. Ik gaf mijn crewchief voldoende informatie over de banden. Ik deed er werkelijk alles aan om Kyle achter mij te houden. Behalve crashen. Dit wilde ik niet." Overigens eindigde Kenseth in zijn laatste vier Xfinity-wedstrijden viermaal als tweede.

Joey Logano eindigde als derde gevolgd door Ty Dillon en Regan Smith. In de tussenstand van het kampioenschap wist Chris Buescher zijn voorsprong op Chase Elliott te vergroten. Beide titelkandidaten hadden tijdens de trainingen de nodige problemen. Elliott crashte en moest met een reserve-auto vanaf de laatste startplek vertrekken terwijl Buescher evenals Busch wegens te snel rijden in de pitlane een penalty aan zijn broek kreeg. In een dragsprint richting finish werd Elliott op de streep door Buescher verslagen. Zij eindigden als zevende en zesde.

Matt Kenseth Kansas 2
Voor de vierde achtereenvolgende maal geen Xfinity-overwinning voor Kenseth.....


Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 204 ronden
2. Matt Kenseth Toyota 204 ronden
3. Joey Logano Ford 204 ronden
4.Ty Dillon Chevrolet 204 ronden
5. Regan Smith Chevrolet 204 ronden
6. Chris Buescher Ford 204 ronden
7. Ty Dillon Chevrolet 204 ronden
8. Ryan Sieg Chevrolet 204 ronden
9. Daniel Suarez Toyota 204 ronden
10.Brendan Gaughan Chevrolet 204 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet