NASCAR

NASCAR: Penske-coureur Joey Logano dominant op Charlotte

Met een dominante overwinning op Charlotte is Joey Logano de enige coureur die voorlopig zonder zorgen over twee weken naar Talladega gaat. In de uitgestelde wedstrijd op Charlotte behaalde Logano zijn vierde seizoensoverwinning en de twaalfde in zijn carrière.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2015 Start Charlote
Mooi weer op Charlotte nadat de wedstrijd van een regenachtige zaterdagavond naar de zondagmiddag verschoven werd.

Penske-coureur Joey Logano dominant op Charlotte
Vanwege regen moest de avondwedstrijd op Charlotte naar de zondagmiddag verschoven. De Penske Ford van Logano was in de Bank of America 500 dominant onderweg. In de 334 ronden tellende wedstrijd reed Logano er maar liefst 227 aan de leiding en versloeg Kevin Harvick met een voorsprong van 0.703 secs. Voor Harvick betekende het overigens zijn elfde runner-up finish dit seizoen.
Logano kan de volgende twee weken met een gerust hart gaan slapen. Dit kan niet gezegd worden van Kyle Busch, Matt Kenseth en Dale Earnhardt Jr. die allen op Charlotte de nodige problemen kenden.

Kyle Busch en Kyle Larson hadden een misverstand over het naar binnenrijden van de pits en reden tegen elkaar aan. Kenseth was betrokken bij een aanrijding met Ryan Newman en raakte vervolgens in wedstrijd daarna nog eens tweemaal de muur. Dale Earnhardt Jr. reed tegen Carl Edwards aan en ging niet direct naar binnen. Vijf ronden later moest hij met een lekke band alsnog. Dale Jr. kwam terug op de 26e plek maar ging vervolgens de muur in omdat de baan na een blew-up van Justin Allgaier niet goed schoongemaakt was.

Earnhardt Jr: "Ik weet niet hoe vaak vandaag de muur gezien heb. De eerste keer deed ik het zelf. En toen ze het niet goed opgeruimd hadden ging ik alsnog een keer de muur in. Ik deed er alles aan om weer in dezelfde ronde terug te komen. Zelfs nadat ik de eerste keer de muur geraakt had beschikte ik nog over voldoende snelheid. Anderen hadden vandaag ook problemen. Dus het is nog niet over."

Logano Charlotte
Penske-coureur Logano gaf de concurrentie op Charlotte het nakijken.

Joey Logano had in ieder geval geen problemen. Joey Logano: "Dit maakt het wat gemakkelijker om naar Talladega te gaan. Vorig jaar wonnen wij in Kansas en toen was dit de eerste wedstrijd van de Eliminator Round. Dit keer was het Charlotte. We kunnen de volgende weken lekker gaan slapen.

Iedereen weet hoe snel Harvick is en daardoor werden mensen nerveus. Ons team heeft echter nooit het vertrouwen verloren. Hij is te verslaan en ik weet wat ervoor nodig is om dit te doen. Ik ben trots op ons team. De pitstops waren gewoon fantastisch."


Kevin Harvick: "Wij moesten toch wat meer veranderingen aan de afstelling aanbrengen dan voor de zaterdagavond. Op Charlotte houd ik van het racen overdag. Hier op Charlotte is het toch wat moeilijker om je auto in de "groove" te houden. Zeker omdat we de juiste balans niet wisten te vinden voelde ik mijzelf niet op mijn gemak. Wel werd de auto gedurende de dag steeds beter."

Uitslag
1. Joey Logano Ford 334 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 334 ronden
3. Martin Truex Jr. Chevrolet 334 ronden
4. Denny Hamlin Toyota 334 ronden
5. Kurt Busch Chevrolet 334 ronden
6. Carl Edwards Toyota 334 ronden
7. Austin Dillon Chevrolet 334 ronden
8. Jeff Gordon Chevrolet 334 ronden
9. Brad Keselowski Ford 334 ronden
10. Aric Almirola Ford 334 ronden

Winnaar Logano Charlotte
Geen zorgen voor Joey Logano de komende weken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet