Porsche Cups

Eenvoudige zege voor Hoevenaars in laatste Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-race van 2015

MG5D1356

Peter Hoevenaars heeft zijn kampioenschap extra glans gegeven met een zege in de laatste Cup Challenge-race van 2015. Gestart vanaf poleposition zag de Veldhovenaar hoe Max van Splunteren bij de start zijn tweede plek verloor aan Dylan Derdaele. Ronden lang zocht Van Splunteren naar een mogelijkheid om de tweede positie te herpakken, maar dat moment kwam er nooit. Toen Van Splunteren zijn linkerachterband zag klappen was de spanning helemaal uit de race. Derdaele werd tweede, Yannick Hoogaars derde en daarmee was het gehele laatste Porsche GT3-podium van 2015 voor Belgium Racing.


Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Co van der Gragt


Voor Peter Hoevenaars was na zijn 'walk over' van vanmorgen de druk al van de ketel, maar aan zijn goede start was te zien dat hij ook de laatste race graag wilde winnen. Van Splunteren had een veel mindere start, hij viel terug naar de derde plek. Als een raket reed Hoevenaars bij de vechtende Derdaele en Van Splunteren weg, hij was ruim een seconde per ronde sneller.

MG5D1418

Terwijl Hoevenaars wegliep zocht Van Splunteren naar een kans om de tweede plek terug te pakken. Derdaele maakte echter geen enkele fout en behield zonder kunstgrepen de tweede plek. De heftige strijd had echter wel invloed op de banden, want in de elfde ronde hield de linker achterband van Van Splunteren het voor gezien.

MG5D1430

Langzaam rijdend wist hij de pits wel te bereiken, maar Van Splunteren viel terug tot de zesde positie en daarmee kreeg Derdaele even lucht.

MG5D1399

Yannick Hoogaars was net als vanochtend in gevecht met Jurgen van Hover en opnieuw trok de jongste Belg aan het langste eind. Hoogaars had de snelheid er goed in en reed zelfs naar Derdaele toe, die kennelijk ook het beste van zijn banden al verbruikt had.

MGP 2820

In de laatste fase van de race leek alle snelheid uit de Porsche van Hoevenaars en even werd gevreesd of hij, ondanks een voorsprong van ruim 17 seconden, wel als eerste de finish zou bereiken. Nicolas van Dierendonck, op twee ronden achterstand, kon Hoevenaars passeren. Het bleek echter een slimme actie van de kampioen, want door in te houden hoefde hij niet nog een ronde te rijden en zo gingen bovendien drie Belgium Racing-Porsches in één fotobeeld over de finish, al had dat wel wat mooier gekund.

MGP 2864

Hoevenaars won ook deze tweede Finalerace, Derdaele werd tweede en Hoogaars derde. Yves Noel kwam als vierde over de meet, Max van Splunteren als vijfde en debutant Hans Fabri als zesde. Omdat Hoogaars bij de AM's rijdt mocht Van Splunteren toch als derde op het podium plaatsnemen.

Uitslag race 2 - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Finaleraces Zandvoort, zondag 11 oktober 2015
1. Peter Hoevenaars, Porsche 991 GT3 Cup, 17 ronden in 30:07.106
2. Dylan Derdaele, Porsche 991 GT3 Cup +1.439

MGP 2901

3. Yannick Hoogaars, Porsche 991 GT3 Cup +2.954
4. Yves Noel, Porsche 997 GT3 Cup +1 ronde
5. Max van Splunteren, Porsche 991 GT3 Cup +1 ronde
6. Hans Fabri, Porsche 991 GT3 Cup +1 ronde
7. Nicolas van Dierendonck, Porsche 991 GT3 Cup +1 ronde

Uitgevallen: Jurgen van Hover, Porsche 991 GT3 Cup
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet