Supercar Challenge

Pim van Riet winnaar tweede race Superlights op Francorchamps

hoofdfoto

Pim van Riet liet zondagochtend zien dat hij erg goed overweg kan met de Radical SR8. Hij werd racewinnaar, nadat de winnaar van de dag ervoor - de Norma van Luck de Cock – het veld had moeten ruimen. Filip Declercq manifesteerde zich ook weer, hij werd derde algemeen met zijn Norma M20F en eerste in de Superlights 2-divisie!

Tekst en foto's: PR

edfo-5728


Onder een grijs wolkendek met een baan die hier en daar een beetje nat was, ging de race omstreeks half elf van start. Op de grid was de vierde plek nog open, want Henk Thuis ontbrak vanwege niet snel te repareren technische problemen. Pim van Riet nam de kop in La Source maar werd al in de eerste ronde voorbij gestoken door Luc de Cock. Helaas duurde de race voor de leidende Norma niet lang, want hij kreeg een aanrijding in Les Combes. Einde race voor de Belgische Deldiche-combinatie, die de dag ervoor nog racewinnaar was.

img 3733

Na het incident van De Cock was Filip Declercq de onverwachte raceleider. Hij is nota bene afkomstig uit de minder snelle Superlight 2-divisie. Zijn geheim was dat hij was gestart op regenbanden en dat bleek op de vochtige baan op dat moment de beste keuze. Klassegenoot Paul Sieljes startte hoopgevend, maar hij ging in Les Combes van de baan af en moest de pits opzoeken. Na de race weer hervat te hebben strandde hij alsnog ter hoogte van Campus.

img 7450

edfo-5840

Declercq kon het natuurlijk niet volhouden op de eerste plaats en werd in de zevende ronde ingehaald door Pim van Riet in Courb Paul Frere. Het veld werd daarna een beetje uit elkaar getrokken en de race werd een beetje een optocht. Terwijl er een schraal zonnetje doorbrak, passeerde David Houthoofd (Norma M20F) zowel York Schumacher (Wolf GB08) en Ko Koppejan.

edfo-4458

Schumacher was inmiddels teruggevallen en Ko Koppejan reed een hele goede race. Het werd uiteindelijk zijn beste race van het seizoen, want hij wist naar het podium te rijden in de Superlights 2-divisie. Koppejan na afloop: "Het was gewoon een kwestie van overleven, want het was een beetje glad op de baan. Ik reed op slicks, dus dat was aanvankelijk niet makkelijk. Eindelijk een goede klassering, derde in Spa is m'n beste seizoensresultaat! Het hele seizoen heb ik al pech met de auto, ik denk dat ik het hele alfabet heb afgewerkt. Vrijdag leek het tij al te keren, want ik was twee seconden sneller dan wat ik gewoonlijk realiseer op Spa! Dat gaf vertrouwen..."

edfo-5741

edfo-5797

Van Riet dus winnaar en een tweede plaats voor de Tatuus PY012 van Tim Joossen. Zijn partner Glenn Haverals bleef zondag aan de kant. Joossen kon ook terugblikken op een geslaagde race, want hij haalde de Ginetta van Lequeux/Naveaux in tijdens een gele vlag situatie waarvoor hij een drive through kreeg. Als je desondanks dan naar een tweede plaats rijdt, kun je heel tevreden zijn. Maar het meest tevreden was divisie 2-winnaar Filip Declercq, met zijn derde plaats algemeen.

edfo-5845

edfo-4409

De uitslag van IDIS Superlights Challenge op zondag:

Uitslag race 2 Superlight divisie 1 en 2

edfo-4412

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet