Supercar Challenge

Luc de Cock en Sam Dejonghe overtuigend winnaar Superlights op Spa

hoofdfoto

Een keurige overwinning voor Luc de Cock, een roemloos einde voor Henk Thuis, Pim van Riet redde de Radical eer met een tweede plaats, Heinz Kremer winnaar bij Superlights 2 en Paul Sieljes was de smaakmaker van de race. Dat was de Superlight race op zaterdagmiddag in een notendop!

Tekst en foto's: Supercar Challenge

edfo-5590


Luc de Cock had een uitstekende start en ging voorop La Source in, maar werd als snel ingehaald door Henk Thuis. Het Radical-Intrax team had het goed voor elkaar met Pim van Riet op de derde plaats. Ook goede zaken deed de Ichiban-Tatuus van Joossen/Haverals, die vanaf de vijfde startplaats de Wolf van Schumacher/Van Splunteren verschalkte. Filip Declercq reed inmiddels aan kop van de Superlight 2-divisie. Paul Sieljes had ook de slag te pakken en passeerde Wim Jeuris (Radical SR3) en Heinz Kremer (Osella PR21) om daarmee de tweede positie te pakken.

edfo-4268

Het leek een gelopen race voor Henk Thuis met in de derde ronde al een afgemeten voorsprong op Luc de Cock. Toch kwam hij de man met de hamer tegen. In de achtste ronde liep Sam Dejonghe zienderogen in op de zwarte Radical SR8, om hem in de tiende ronde te passeren. Er was duidelijk iets aan de hand...

img 7284

Bij het ingaan van de Bus Stop Chicane zette Thuis de Radical met panne aan de kant. Helaas geen overwinning, einde race... Ook de Wolf GB08 van Yorck Schumacher en Joey van Splunteren had de handdoek al in de ring gegooid vanwege een olielekkage.

edfo-4332

Joossen/Haverals met de Tatuus PY012 van Ichiban Racing op weg naar een verdiende derde plaats!

edfo-5547

Dat de verf gedeeltelijk ontbrak op de voorkant van de gele Osella PR21 van Heinz Kremer, weerhield hem niet van de overwinning in de Superlight 2-divisie. Een puike prestatie!

Na de verplichte pit window werd Paul Sieljes (Praga R1) de smaakmaker van de race. Vanwege de pitstop maakte hij een plaatsje goed op Wim Jeuris en pakte de tweede plaats. Daarna begon hij te jagen op de gele Osella van de leidende Heinz Kremer. De vier heren aan de kop waren flink aan elkaar gewaagd, maar de volgorde bleef Kremer, Sieljes, Declercq en Jeuris. Paul Sieljes na afloop: "Het was een spannende race en ik ben blij dat ik voor Philippe ben geëindigd. Op de rechte stukken kwam ik topsnelheid te kort, dus meer zat er echt niet in. Bovendien werd de baan achterin en beetje verraderlijk vanwege lichte regenval. Ik heb veel zin in morgen!"

edfo-5572

Philippe Declercq stond ook tevreden op het podium: "We hebben gisteren alles helaas kapot gereden en de hele nacht door gesleuteld. Om dan vandaag toch nog als derde op het podium te staan, is geweldig!"

edfo-5610

Einduitslag IDIS Superlight Challenge race 1:

Uitslag Superlights 1 en 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet