V8 Supercars

V8 Supercars: Kwalificatie afgelast na zware crash Chaz Mostert

De kwalificatie voor de Bathurst 1000 is na een zware crash van Chaz Mostert afgelast. Mostert liep bij de crash een polsfractuur en een gebroken linker dijbeen op. Vier marshalls werden bij de crash licht gewond terwijl een vijfde naar het ziekenhuis getransporteerd moest worden. Zowel Mostert als de marshall verkeren niet in levensgevaar.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Fox Sports

Crash Mostert
Horrorcrash van Chaz Mostert. Let op de marshall's post aan de rechterkant. Zowel Mostert als de Marshalls kropen door het oog van de naald.

Kwalificatie afgelast na zware crash Chaz Mostert
De jonge Chaz Mostert kan zijn Bathurst titel niet verdedigen. Amper vier minuten na het begin van de kwalificatie raakte Mostert tussen bij het uitkomen van "The Dipper" en "Forrests Elbow" de muur waarna de auto als een pingpongbal tussen beide muren fungeerde. Mostert raakte bij zijn crash een marshall's post.

Muur geraakt
Het punt waar Mostert de muur raakte.

Vier marshalls raakten licht gewond en de vijfde moest evenals Mostert per helicopter naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Het enige goede nieuws is dat beiden niet in levensgevaar verkeren. Alle activiteiten voor vandaag werden per direct afgelast. De auto waarmee Mostert dit jaar zovele successen behaalde moet als afgeschreven worden beschouwd. Vrijwel alle teams waren het met de beslissing van de wedstrijdleiding eens. (later meer)


Overblijfselen
De restanten van de Ford FG X.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet