Formule 2

GP2: Prema neemt inschrijving Lazarus over

2015 Rosenqvist R1

Prema Powerteam heeft de GP2-inschrijving van Lazarus overgenomen. Daarmee is het toonaangevende monopostoteam uit Italië straks vertegenwoordigd in de F2 (zoals GP2 gaat heten), F3 en F4.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Willem J. Staat, Mattijs Diepraam

Met de komst van Prema slaat GP2-baas Bruno Michel een flinke slag, want het Italiaanse team is verantwoordelijk voor de afgelopen vijf FIA F3-kampioenen. Roberto Merhi won in 2011 de FIA F3 International Trophy, waarna Daniel Juncadella, Raffaele Marciello en Esteban Ocon de buit binnenhaalden in het herboren Europees kampioenschap. Vorige week maakte Felix Rosenqvist er vijf op rij van voor Prema.

Het Italiaanse topteam completeert nu zijn eigen ladder naar de Formule 1 met de overname van de GP2-inschrijving van Lazarus. Lazarus-teambaas Tancredi Pagiaro worstelde de laatste jaren altijd om zijn budget rond te krijgen. Het wekt geen verbazing dat hij na weer een seizoen van de eindjes aan elkaar knopen de handdoek in de ring gooit.

spa15-vrij-17

Prema zet ook in 2016 vier auto's in voor het Europese F3-kampioenschap en blijft actief in de Italiaanse Formule 4.

Het is niet de allereerste keer dat Prema op 'F2-niveau' actief is: in 1998 deed het één jaar mee aan de Formule 3000. Daarna was er in 2005 sprake van samenwerking met de landgenoten van Trident, maar dat ging niet door.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet