Clio Cup

Vier podiumplaatsen voor Team Bleekemolen in Clio Cup Benelux op Circuit Zolder

Bleekemolen Zolder mdg

Met twee keer een tweede plaats was Melvin de Groot de meest succesvolle Team Bleekemolen-rijder tijdens de wedstrijden van de Clio Cup Benelux op Circuit Zolder. Maar ook de andere Team Bleekemolen-piloten wisten in België de weg naar het podium goed te vinden. Na een vijfde plaats in race één, beëindigde Michael Bleekemolen de tweede race op een fraaie derde positie. In de eerste race had zijn teamgenoot René Steenmetz deze derde podiumplek voor zijn rekening genomen. Sebastiaan Bleekemolen kwam dit weekend samen met zijn broer Jeroen in actie in Amerika bij de 'Petit Le Mans'. In de stromende regen raakte hun teamgenoot in het begin van de race van de baan, waardoor een topklassering er voor de snelle broers niet meer inzat.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De vijfde en voorlaatste ronde van de Clio Cup Benelux werd verreden op het Belgische Circuit Zolder. Omdat regerend Clio-kampioen Sebastiaan Bleekemolen zijn broer Jeroen bijstond in de 'Petit Le Mans' op het Amerikaanse circuit van Road Atlanta, was het aan Melvin de Groot, Michael Bleekemolen, René Steenmetz en Stéphane Polderman om de punten voor Team Bleekemolen in de prestigieuze merkencup binnen te halen. In de kwalificatie hadden de Team Bleekemolen-piloten de snelheid al vlug te pakken, want met een tweede plaats voor De Groot, een derde voor Steenmetz, een vijfde voor Michael Bleekemolen en een achtste voor Polderman waren de teamgenoten voor in het veld te vinden.

Bleekemolen Zolder p1

Twee keer podium
Bij de start van de eerste race over dertig minuten wist De Groot zijn tweede positie te behouden en bleef tot halverwege de wedstrijd binnen een seconde van de leider in kansrijke positie volgen. In de slotfase was de Team Bleekemolen-piloot zelfs de snelste rijder op de baan en zette de beste rondetijd van de wedstrijd op de klokken. De tijd was echter te kort om nog een aanval op de leidende positie te ondernemen en daarmee legde De Groot beslag op plaats twee.

Bleekemolen Zolder mb

Michael Bleekemolen kende een uitstekende start en kwam zelfs als derde de eerste ronde uit. In het verloop van de race verloor Bleekemolen echter wat snelheid en passeerde als vijfde de finish.

Bleekemolen Zolder rs

Steenmetz viel bij de start een plekje terug, maar vocht zich weer naar voren om uiteindelijk als tweede Team Bleekemolen-rijder op de derde plaats op het podium te mogen plaatsnemen. Polderman reed een pechvolle race, werd door een concurrent geraakt en moest met schade naar de pits om uiteindelijk met vier ronden achterstand de wedstrijd te voltooien.

Bleekemolen Zolder p2

Podium voor Michael Bleekemolen
In de tweede race van de dag was het na de start even spannend toen Michael Bleekemolen vanaf de vierde startplaats meteen opschoof naar plek drie, direct achter zijn teamgenoot De Groot. Steenmetz kende eveneens een goed begin en kwam na de eerste ronde als vierde door. Het drietal wist vervolgens in de race hun posities te behouden, waardoor met opnieuw een tweede plaats voor De Groot en een derde voor Michael Bleekemolen, weer twee Team Bleekemolen-rijders op het podium mochten plaatsnemen. Steenmetz legde beslag op plaats vier, terwijl Polderman door de schade uit de eerste race de tweede wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan.

Bleekemolen Zolder sp

"In de eerste race lag ik ook derde, maar remde de auto niet goed meer. Met nieuwe remblokken was dat probleem in de tweede wedstrijd verholpen en kon ik mijn plaats behouden", keek Michael Bleekemolen op zijn races terug. "Melvin kon in de eerste race goed volgen, maar moest in race twee de leider laten lopen. Het ging steeds met fracties van seconden. Probleem met dit type Clio is, dat als je dicht achter iemand rijdt, de temperaturen snel oplopen en je snelheid verliest." Het slotweekend van de Clio Cup Benelux wordt over twee weken verreden op het TT Circuit Assen.

Zondvloed bij 'Petit Le Mans'
Sebastiaan Bleekemolen stond dit weekend zijn broer Jeroen bij in de 'Petit Le Mans', de finale van het IMSA Tudor United SportsCar Championship op het circuit van Road Atlanta. Omdat Jeroen Bleekemolen samen met zijn teamgenoot Ben Keating eerder dit seizoen al twee wedstrijden op zijn naam had geschreven, lagen er in de GTD-klasse nog kansen op het binnenhalen van de titel. Nadat Keating in de stromende regen de nummer 33-Riley-Dodge Viper GT3-R op een vijfde startplaats had gezet, waren alle kansen in de onder erbarmelijk slechte weersomstandigheden verreden tien-uursrace na een paar ronden al verkeken. Keating raakte van de baan waardoor het team een achterstand van enkele ronden opliep. Door de overvloedige regenval moest de wedstrijd zelfs worden stilgelegd en toen de wedstrijdleiding besloot de race voortijdig te staken, lagen Jeroen, Sebastiaan Bleekemolen en Ben Keating op een twaalfde plaats in de GTD-klasse. Als pleister op de wonde sleepte Riley Viper wel de titel in het IMSA-lange-afstands-kampioenschap in de wacht. "Eigenlijk was het gekkenwerk. Het was de gevaarlijkste race die ik ooit gereden heb. Je zag geen hand voor ogen en omdat bij de uitstapjes van Keating zowel de diffuser als de splitter beschadigd waren, gleed de auto ontzettend. Erg jammer, want zoals in de kwalificatie al bleek, was de Viper in de regen heel snel", aldus een teleurgestelde Sebastiaan Bleekemolen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet