Clio Cup

Niels Langeveld met twee zeges overtuigend kampioen Clio Cup Benelux 2015

480Niels Langeveld kampioen

Niels Langeveld heeft op het circuit van Zolder in België vroegtijdig de titel in de Clio Cup Benelux 2015 veilig gesteld. Al na de eerste van twee races mocht de Sassenheimer zich de nieuwe Clio Cup-kampioen noemen. Na de eerste race van start tot finish geleid te hebben herhaalde Langeveld dat kunststukje in de tweede race. Met twee polepositions, twee zeges en één snelste raceronde was Langeveld op Zolder overtuigend de snelste coureur in de Clio Cup Benelux. "Na de titel vorig jaar op één punt mis te hebben gelopen is het fantastisch om nu al in het voorlaatste weekend kampioen te zijn. Een heerlijk gevoel", lachte Langeveld trots.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Niels Langeveld heeft een erg druk weekend achter de rug. Donderdag en vrijdag kwam de Sassenheimer in actie op het circuit van Brno, waar hij als coach van Mika Morien deelnam aan de RCM Cup. "Erg goed om te zien dat Mika op 14-jarige leeftijd al zo'n goede coureur is. Hij is een erg snelle leerling, zowel letterlijk als figuurlijk. Fantastisch dat hij in zijn eerste jaar al rookie-kampioen en vice-kampioen is geworden in de Hongaarse RCM Cup." Zelf reed Langeveld maar vier van de zeven evenementen in de RCM Cup mee, maar toch eindigde hij als zevende in het eindklassement.

Vrijdagavond vloog Langeveld naar België, om op zaterdag mee te kunnen doen aan de kwalificatie van de Clio Cup Benelux. Met een voorsprong van 75 punten op regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen, die op Zolder niet reed, en zelfs 79 op Melvin de Groot wist Langeveld dat hij dit weekend de titel al binnen kon halen. Geconcentreerd begon hij dan ook aan de kwalificatie en met succes, want zijn snelste rondetijden waren goed voor de poleposition in beide races en daarmee waren de eerste twee punten al binnen. "De auto is top, ik ga met een erg goed gevoel aan de eerste race beginnen", zei Langeveld tevreden.

In de eerste race op zondag wist Langeveld dat hij met een zege de titel al binnen zou hebben. Maar Melvin de Groot was niet van plan om het Langeveld cadeau te geven. Rondenlang zat De Groot op zijn achterbumper, maar toch wist Langeveld gaandeweg de race een klein gaatje te creëren. Tegen het einde van de race kwam De Groot nog angstig dichtbij, maar echt in de problemen kwam Langeveld niet en zo was de titel al na de eerste race een feit. "Ik ben het seizoen begonnen door te zeggen dat ik met niets minder dan de titel tevreden zou zijn. Heerlijk dat de druk er nu af is."

Met nieuwe remmen en de titel al op zak kon Langeveld de tweede race vol vertrouwen tegemoet zien. Dat toonde zich, want anders dan in de eerste race kon hij nu al snel weglopen bij zijn achtervolgers. Geconcentreerd reed Langeveld zeer goede rondetijden en beetje bij beetje vergrote hij zijn voorsprong op opnieuw De Groot, om na 17 ronden bijna vijf seconden voor de nummer twee te finishen. "Erg fijn om deze race te kunnen rijden terwijl de druk er af is, dat is toch wel anders racen."

Met nog de finaleraces op TT Circuit Assen over twee weken voor de boeg mag Niels Langeveld zich nu al de Clio Cup Benelux-kampioen van 2015 noemen. "Fantastisch dat het gelukt is, ik ben echt ontzettend blij. Ik wil iedereen die in mij geloofde en mij gesteund heeft bedanken. Natuurlijk ook mijn sponsors, want dankzij hen heb ik dit seizoen echt op de top kunnen rijden", bedankt de nieuwe kampioen de mensen die dit jaar voor hem erg belangrijk zijn geweest.

De Finaleraces op TT Circuit Assen worden gereden op zaterdag 17 en zondag 18 oktober. Daar hoopt Niels Langeveld zijn succesvolle seizoen in stijl te kunnen beëindigen.

Uitslagen Clio Cup Benelux, American Weekend,
Circuit Zolder, zondag 4 oktober 2015
Race 1:
1. Niels Langeveld, 17 ronden in 30:30.895
2. Melvin de Groot, +0.970
3. René Steenmetz +11.279
4. Joel Affolter +12.884
5. Michael Bleekemolen +15.032

Race 2:
1. Niels Langeveld, 17 ronden in 30:32.151
2. Melvin de Groot +4.627
3. Michael Bleekemolen +8.597
4. René Steenmetz +9.275
5. Joel Affolter +27.735
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet