GT

GT: Ferrari wint opnieuw op Misano; Titelstrijd pas op Zandvoort beslist

VSA BSS MIS15 GR8R9448

Na hun overwinning gisteravond in de Qualifying Race van de Blancpain Sprint Series hebben Marco Seefried en Norbert Siedler met de Rinaldi Racing Ferrari 458 Italia GT3 ook de Main Race op hun naam geschreven. Bentley Team HTP-coureurs Maximilian Buhk en Vincent Abril pakten de tweede plaats achter de Ferrari. Het duo verkleint daarmee het gat naar kampioenschapsleiders Laurens Vanthoor en Robin Frijns tot slechts acht punten. Vanthoor en Frijns kwamen na de zware crash van de Belg gisteravond vandaag niet meer in actie.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: Vision Sport Agency

Marco Seefried en Patrick Kujala begonnen de tweede race van het weekeinde van de eerste startrij, maar het was Atila Abreu in de AH Competicoes Team Brasil BMW Z4 GT3 die na de start tussen beide Italiaanse bolides drukte. De Braziliaan wist de leiding echter niet te pakken en het was de Fin Kujala die na de eerste bochtencombinatie op kop lag.

VSA BSS MIS15 GR8R9357

Lang kon Kujala niet van de leiding genieten want enkele minuten na de start pakte Seefried na een mooie aanval de koppositie. Seefried liep direct uit, terwijl Kujala de Bentley Continental GT3 van Buhk dichterbij zag komen. De Duitser, vanaf P7 begonnen, wist net voor de pit window Kujala in te halen en de tweede plaats te pakken.

Bij de pit stops ging het deze keer niet helemaal goed bij GRT Grasser Racing Team, waardoor Mirko Bortolotti nog een extra plek verloor. De Italiaan wist die positie op te baan nog te heroveren, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats in de tweede Blancpain Sprint Series race ooit van de Lamborghini Huracán GT3.

Rinaldi Racing domineerde de race ook nadat Norbert Siedler het stuur van Seefried had overgenomen. De Oostenrijker liep uit naar een voorsprong van meer dan tien seconden, maar deed het de laatste paar ronden rustiger aan en kwam uiteindelijk met een voorsprong van zeven seconden als winnaar over de streep.

VSA BSS MIS15 GR8R9432 Buhk en Abril deden goede zaken door het wegvallen van Frijns en Vanthoor

Achter de Ferrari was het Vincent Abril die met de Bentley de tweede plaats wist te pakken en daarmee de strijd om het kampioenschap weer volledig open gooide. Met nog twee wedstrijden te gaan in Zandvoort is het verschil tussen Frijns/Vanthoor en Buhk/Abril slechts acht punten. Racewinnaar Siedler staat op 17 punten.

Komend weekeinde zullen de coureurs op Zandvoort voor de titel strijden. Het is nog maar de vraag of Laurens Vanthoor daarbij aanwezig is. De Belg vertrok gisteravond na de crash al naar huis om daar zijn geblesseerde voet te laten behandelen. Mocht Vanthoor niet fit genoeg zijn, dan zal WRT een vervanger aanwijzen. Rinaldi Racing zal hoe dan ook een vervanger voor Marco Seefried inzetten, de Duitser rijdt hetzelfde weekeinde in het FIA World Endurance Championship op Fuji.

VSA BSS MIS15 GR8R9475
Ortelli en Richelmi bezorgden WRT de Blancpain Sprint Series titel

De strijd bij de teams werd op Misano al beslist in het voordeel van Belgian Audi Club Team WRT. Hoewel de Team Brasil BMW Z4 GT3 als vierde finishte, was de zevende plaats voor Stéphane Ortelli en Stéphane Richelmi voldoende voor het Belgische team om de titel te veroveren.

In Pro-Am ging de winst naar GT Russian-coureurs Marko Asmer en Alexey Vasilyev. Hun teamgenoot Alexey Karachev behaalde in Misano de titel in de klasse. In de Silver Cup ging de overwinning naar de ISR Audi R8 LMS ultra van de Thomas en Anders Fjordbach. De Audi was de enige deelnemer in de klasse nadat de Bentley van Szymkowiak en Van Splunteren na de crash van gisteren niet meer in actie kwam en de Lamborghini Huracán GT3 van Jeroen Mul en Alberto Di Folco door technische problemen de grid niet wist te bereiken. Jules Szymkowiak verdedigt op Zandvoort de leiding in de klasse.

VSA BSS MIS15 GR8R9598
Net als gisteravond de volle winst voor Seefried en Siedler in Misano

Uitslag Main Race Blancpain Sprint Series Misano:
1. Seefried/Siedler, Ferrari 458 Italia GT3, 38 ronden
2. Buhk/Abril, Bentley Continental GT3, + 7.036
3. Kujala/Bortolotti, Lamborghini Huracán GT3, + 9.794
4. Abreu/Brito, BMW Z4 GT3, + 15.315
5. Walkinshaw/Dolby, Nissan GT-R NISMO GT3, + 15.698
6. Bueno/Jimenez, BMW Z4 GT3, + 18.325
7. Ortelli/Richelmi, Audi R8 LMS ultra, + 20.807
8. Ide/Mies, Audi R8 LMS ultra, + 21.205
9. Von Thurn und Taxis/Catsburg, Lamborghini Gallardo R-EX, + 27.053
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet