Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula 4

Formule 4: Zware crash Dienst/Van Uitert overschaduwt R3. Australiër Mawson winnaar

Over het verloop van de derde wedstrijd kunnen we kort zijn. De Australiër Joey Mawson won voor het team van Frits van Amersfoort de derde wedstrijd maar van een wedstrijd was er eigenlijk nauwelijks sprake. Direct na de start deed er zich een dramatische crash voor tussen Marvin Dienst en Job van Uitert. Beide rijders bleven ongedeerd.

tekst en foto's Willem J.Staat/Sport 1

2015 Winnaar Mawson
Joey Mawson bezorgt het team van Frits van Amersfoort de overwinnng.


Zware crash Dienst/Van Uitert overschaduwt R3. Australiër Mawson winnaar
Direct na de start deed zich in de eerste bocht een horrorcrash tussen Marvin Dienst en Job van Uitert voor. Dienst spinde en stond enkele seconden met zijn auto half op de curbstones in de verkeerde rijrichting. Van Uitert leek aanvankelijk van achteren een zetje van een andere deelnemer gekregen te hebben en torpedeerde de HTP bolide van Dienst volledig. Later bevestigde Job zelf dat hij op het vuile gedeelte terechtkwam en toen de controle verloor. De impact was zo groot dat Van Uitert's auto zelfs in tweeën brak. Beide rijders bleven ongedeerd. Er werd direct met Code Rood afgebroken. Na een lange onderbreking werd voor 20 minuten opnieuw gestart.

2015 Horrorbeelden
Huiveringwekkende beelden vlogen door de Duitse huiskamers.

En evenals bij de eerste start nam de Australiër Mawson de kop. Kort na de herstart moest er andermaal voor een gestrande auto in de Sachskurve geneutraliseerd worden. En ook deze Formule 4 wedstrijd kwam nauwelijks op gang. En na een derde neutralisatie kwam er geen herstart meer.

2015 Mick Schumacher
In die paar ronden dat er geracet werd maakte Mick Schumacher behoorlijk veel indruk.

De enigen die in deze wedstrijd indruk maakten waren winnaar Joey Mawson en Mick Schumacher die vanuit de achterste regionen maar liefst 20 posities goed maakte. Tussen de safetycarfases in maakte Mick behoorlijk wat indruk. Hij eindigde als zevende achter zijn teamgenoot Harrison Newey. "Mick heeft weer zijn best gedaan" verklaarde teameigenaar Frits van Amersfoort op de Duitse Televisie. Vanaf een 27e plek reed Schumacher Jr. in de openingsronde al naar de twaalfde plek!"

2015 Gebroken Bolide
De bolide van Job is gewoon in tweeën gebroken.


Uitslag
1. J. Mawson ADAC Formula 4 powered by Abarth 11 ronden
2. D. Beckmann ADAC Formula 4 powered by Abarth +0.582 secs
3. J. Eriksson ADAC Formula 4 powerd by Abarth + 1.270 secs
4. J.Esmeijer ADAC Formula 4 powered by Abarth + 1.595 secs.
5. K. Schramm ADAC Formula 4 powered by Abarth + 2.063 secs.
6. H. Newey ADAC Formula 4 powered by Abarth + 2.914 secs.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet